UDARAC ZA OVAJ SPORT

Rukometna katastrofa! Nijemci ostali bez prijenosa sa SP-a

03.12.2014 u 09:18

Bionic
Reading

Velik udarac doživjeli su njemački rukometni fanovi, ali i cijelo Svjetsko prvenstvu u Kataru koje je na rasporedu u siječnju 2015.

Nijedna njemačka televizijska postaja nije kupila televizijska prava za SP u rukometu. Nevjerojatan je to i iznenađujući rasplet, jer ni ARD ni ZDF nisu pristali na uvjete engleske agencije koja je prodavala prava u ime Al Jazeere. Problem nije bio samo u novcu, nego i prijenosu putem određenih satelita koji nisu najbolje rješenje za njemačko tržište.

U Njemačkoj su neuspješne pregovore okarakterizirali riječju – katastrofa. Zna se da su oni najveći ljubitelji rukometa, u prvenstvu su dvorane pune, televizijska gledanost je odlična, a nisu zanemarivi ni njihovi sponzori.

'To je šamar svima koji rade za rukomet u Njemačkoj. Ako nemamo nikakvu sliku sa SP-a, to će imati posljedice i za Bundesligu. Naši napori vezani uz nacionalnu momčad proći će nezapaženo', rekao je predsjednik Uprave Bundeslige Frank Bohmann.

Velik je to udarac za domaćina Katar te Svjetsku rukometnu federaciju (IHF) koji su njemačkoj reprezentaciji uručili pozivnicu za nastup jer se nije plasirala kroz kvalifikacije, i to tako što je nepošteno izbačena Australija da bi se otvorilo to mjesto.

IHF je očigledno računao na njemački novac od TV prava te na više navijača pred ekranima, ali od toga neće biti ništa.