TRENUTAK LUDILA

Ružan ispad hrvatskog tenisača na Roland Garrosu

24.05.2016 u 02:11

Bionic
Reading

Ivan Dodig imao je novi trenutak ludila na teniskim terenima, a ovaj se dogodio u prvom kolu Roland Garrosa, u meču s Rusom Mihailom Južnijem kojeg je svladao sa 6 - 4, 5 - 7, 7 - 5, 2 - 6, 6 - 3

Hrvatski tenisač puknuo je kada je izgubio svoj servis kojim je trebao povesti s 2 - 1 u setovima (na kraju je ipak dobio taj treći set) te je povikao:

'ovo se samo meni događa. Sve ću vas ubiti, sve poubijati do jednoga!'.

Što je toliko razljutilo Dodiga nije poznato, ali naš predstavnik ispad bijesa imao je i nedavno na turniru u Münchenu kada se posvađao sa sucem oko jedne odluke, a zatim i ultimativno zahtijevao odlazak na zahod (o tome više čitajte OVDJE).

Što se tiče samoga meča, Dodig je prošle godine pobijedio na Roland Garrosu u igri parova s Brazilcem Marcelom Melom, no u singlu nikada nije prošao prvo kolo. U dosadašnjih pet nastupa na glavnom turniru upisao je pet poraza.

Ovoga puta je nakon velike drame te četiri sata i 16 minuta igre uspio. Dodig je vodio s 1 - 0 i 2 - 1, no ruski tenisač oba se puta vratio. U odlučujućem petom setu Dodig je načinio break za vodstvo od 4 - 3, a potom u možda i ključnom gemu uspio zadržati servis za vodstvo od 5 - 3. Rus se tada raspao i Dodig je novim breakom zaključio meč.

Bio je to njihov treći međusobni susret i prva pobjeda hrvatskog tenisača. Južnij je pobijedio 2014. u Šangaju i 2013. u Zagrebu.

U idućem kolu Dodiga očekuje ogled protiv Španjolca Fernanda Verdasca koji je u 1. kolu pobijedio Amerikanca Stevea Johnsona sa 7 - 5, 6 - 4, 7 - 5. Bit će to njihov četvrti međusobni susret, a Verdasco vodi s 2 - 1. Jedinu pobjedu Dodig je ostvario 2013. na US Openu.