srbin nije u formi

Sad je savršena prilika da Čilić napokon skine prokletstvo i pobijedi Đokovića

24.06.2018 u 12:09

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić protiv Novaka Đokovića igrao je ukupno 15 mečeva. Srbin je imao 14 pobjeda u nizu, no posljednji međusobni dvoboj, onaj 2016. godine u Parizu, dobio je Marin. Danas u 15.30 sati sastaju se u finalu Queen's Cluba, a činjenica je kako se Đoković već dugo pokušava vratiti u staru formu i ne ide mu baš sjajno...

Marin Čilić u Queen's Clubu će igrati svoj 32. finale nekog ATP turnira u karijeri, a kao pobjednik je s terena odlazio 17 puta. Još je važniji podatak kako Marinu travnati tereni na ovom turniru izuzetno leže, ovo mu je četvrti finale Queen'sa, drugi uzastopni. I da, Marin je u sjajnoj formi, plasmanom u finale vratit će se na 4. mjesto ATP ljestvice, a ujedno će biti i treći nositelj na Wimbledonu.

Problem? To što ga u finalu čeka nitko drugi do Novak Đoković. Srbin se polako vraća nakon ozljede i operacije lakta, šest mjeseci pauze ostavilo je traga na njegovoj formi i još uvijek Đoković nije onaj stari. Ali ,vraća se, dojam je da je igračka kriza na samom kraju, pitanje je samo koliko je Novak 'jak u glavi' kad zagusti. Pokazivao je proteklih tjedana popriličnu nervozu, no u Queen's Clubu je napokon proigrao u kontinuitetu i izborio svoj prvi finale na ATP turnirima nakon punih 11 mjeseci! Ujedno mu je ovo 99. finale u karijeri, a pobjedom u polufinalu postao je tek deseti tenisač u Open eri koji je ostvario najmanje 800 pobjeda... Motiva mu neće nedostajati, sigurno.

  • +5
Roland Garros, četvrtfinale: Marin Čilić - Juan Martin del Potro Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Čilić je Đokovićeva 'stara mušterija', igrali su 15 puta, a čak 14 mečeva dobio je Srbin. No, posljednji međusobni susret, onaj u listopadu 2016. godine u četvrtfinalu Masters 1000 turnira u Parizu, dobio je - Marin Čilić!

I sada se Đoković s pravom pribojava novog meča jer Čilić je u izvrsnoj formi.

'Kako Marin servira, najbolje bi bilo da uzmem dva reketa, po jedan u svaku ruku', komentirao je Đoković sjajne Čilićeve servise na travi Queen's Cluba i dodao:

  • +8
Srpski tenisač Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'On igra prilično drugačije na travi. Igrali smo na Wimbledonu, ali sada je potpuno drugačiji igrač. Posljednjih nekoliko sezona je u životnoj formi, ima najbolji ATP plasman u karijeri. Vjerojatno je bolji nego ikad. Ulazim u ovaj meč svjestan da će biti jako teško, ali ovo je ujedno i sjajan izazov, Marin Čilić najbolji je ispit moje forme uoči Wimbledona', zaključio je Novak Đoković.