FIFA_SP_2018.svg

totalna promjena

Ovo je momčad s kojom će Dalić napasti Island, na terenu će se ukazati 'nova Hrvatska'

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 24.06.2018 09:38
  • Objavljeno 24.06.2018 u 09:36
Bionic
Reading

U utorak 26. lipnja Hrvatska u Rostovu na Donu igra posljednju utakmicu u skupini na SP-u u Rusiji. Izabranici Zlatka Dalića pobjedama su protiv Nigerije i Argentine osigurali plasman u osminu finala te je izbornik odlučio protiv Islanda odmoriti naše najjače snage te priliku dati onima koji dolaze...

I odmah se digla poprilična frka i panika, prvenstveno u nigerijskim i argentinskim redovima. Pobunili su se naši poraženi suparnici, počeli prozivati hrvatskog izbornika kako ne poštuje fair-play, da namjerno sabotira natjecanje...

Dakle, Dalić je odmah nakon Argentine najavio kako će protiv Islanda poštedu dobiti Ivan Rakitić, Ante Rebić, Mario Mandžukić, Šime Vrsaljko i Marcelo Brozović, a vrlo vjerojatno će odmarati i Luka Modrić! Praktički pola momčadi koja je razbila Argentinu 3:0!

No, senzacijama iz Rusije tu nije kraj. Zlatko Dalić navodno je odlučio u potpunosti promijeniti sastav i prema nekim informacijama OVO JE SASTAV koji će istrčati protiv Islanđana.

Na golu bi trebao biti Lovre Kalinić, na lijevom boku Josip Pivarić, stoperski par činili bi Duje Ćaleta-Car i Vedran Ćorluka, dok bi desni bok držao Tin Jedvaj. Srce veznog reda bili bi Milan Badelj i Filip Bradarić, ispred njih bi kao ofenzivni vezni bio Mateo Kovačić. Na lijevom krilu jurišao bi jedini standardni iz prve dvije utakmice, Ivan Perišić, dok bi desno priliku napokon trebao dobiti Marko Pjaca, a u samom vrhu napada startao bi Andrej Kramarić!

Realno, ovo je momčad koja je zajedno istrčala možda samo na treningu i definitivno nije uigrana na utakmicama, ali je ujedno i izvrsna prilika svima koji će se naći na terenu za dodatno dokazivanje. Ima tu dovoljno iskustva koje jamče Ćorluka, Badelj i Perišić, ali ima i poprilično mladosti bez jačih utakmica u dresu reprezentacije, posebno onih s velikih natjecanja. No, sad je prilika, dokažite se ili propadnite jer na muci se poznaju junaci.

  • +40
SP u nogometu, skupina D: Hrvatska - Nigerija Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Ovim potezom Zlatko Dalić upustio se u popriličan rizik, dvosjekli je to mač za našu reprezentaciju. Radikalan rez najčešće je i najučinkovitiji, no Hrvatska se ne bi smjela kockati svojim ugledom kojeg je dodatno zazidala razbijanjem Argentine.

Kako god bilo, i ovo su igrači koji su zaslužili hrvatski dres i sad protiv Islanda imaju priliku dokazati da Dalić nije pogriješio. Sigurni smo da će dečku 'poginuti' na terenu, ali i Islanđani će 'gristi', njima je utakmica puno važnija nego nama. A nije da smo se u posljednjim međusobnim susretima proslavili... Sretno vam, vi ste ta 'nova Hrvatska'!