luksuz

Saudijci probili sve granice, Nadal za kraj karijere dobio najskuplji poklon ikada

20.10.2024 u 08:03

Bionic
Reading

Na teniskom ekshibicijskom turniru Six Kings Slam Rafael Nadal službeno je završio svoju impresivnu karijeru, a poklon kojeg je dobio od organizatora je priča za sebe

U posebnom trenutku, nakon što je pretrpio poraz od Novaka Đokovića u njihovom posljednjem međusobnom dvoboju, Nadal je od organizatora, Turkija Al Sheikha, dobio – reket od zlata. Turki al-Sheikh

Nadal je, uz još pet teniskih velikana, sudjelovao na ovom prestižnom događaju, a uz početnu nagradu od milijun i pol dolara za samo sudjelovanje, uručena mu je i najvrednija nagrada u njegovoj karijeri. Zlatni reket, koji je veličine pravog reketa, predstavljen je na terenu u trenutku koji je iznenadio sve prisutne.

Ovaj luksuzni poklon Nadal je dobio nakon poraza od Đokovića, koji ga je pobijedio rezultatom 6:2, 7:6 u borbi za treće mjesto.

Turnir Six Kings Slam, premda ekshibicijski, bio je meta kritika jer su nagrade nadmašivale one na regularnim turnirima, uključujući i najveće u sezoni. Saudijci su se, međutim, pobrinuli da Nadalov oproštaj od tenisa bude poseban, simbolizirajući njegovu veliku karijeru na jedinstven način.

Pobjednik turnira Jannik Sinner je za nagradu dobio šest milijuna dolara plus startninu za sudjelovanje od milijun i po dolara.