rekordna ponuda

Saudijci zagrizli za Viniciusa, svota je nenormalna i nemoralna, hoće li odoljeti?

12.08.2024 u 15:49

Bionic
Reading

Real Madrid se iznenada našao u situaciji da mora vagati, kako klub tako i Vinicius Junior kojeg silno žele bogati Saudijci

Naime, u nedjelju je objavljeno da je brazilskom reprezentativcu Viniciusu Junioru ponuđena prilika da ode u Saudijsku Arabiju i zaradi novac kakav ne bi mogao zaraditi nigdje drugdje na svijetu.

Kako javlja The Athletica, Viniciusovi zastupnici primili su ponudu od izaslanstva Fonda za javna ulaganja, s ciljem da uvjere napadača da postane "zaštitno lice lige" uoči Svjetskog prvenstva 2034. godine, koje bi se trebalo održati u Saudijskoj Arabiji.

Vinicius ima odštetnu klauzulu od milijardu eura i ugovorom je vezan za Real Madrid do 2027. godine. Arapi imaju novca za aktiviranje klauzule, pa je sada pritisak na samom igrač koji mora odlučiti gdje želi nastaviti karijeru. Saudijska liga ga trenutno ne privlači, ali ponuda koju bi mogao dobiti sigurno će ga natjerati na razmišljanje.

Navodno su mu Saudijci spremni ponuditi najveći ugovor u povijesti sporta ako se odluči sljedećih pet godina igrati za ta Al Ahli. Riječ je o svoti od milijardu eura.

Čini se nemogućim, ali ako se ovaj transfer ostvari Vinicius bi postao najskuplji nogometaš u povijesti, nadmašivši 222 milijuna eura koje je PSG platio Barceloni za Neymara.