NOVI DOM

Saudijski klub predstavio slavnog golgetera: Crna pantera je ovdje, čuvajte se

18.07.2024 u 16:34

Bionic
Reading

Nekadašnji napadač Borussije Dortmund i Arsenala napustio je Marseille i potpisao ugovor s novim saudijskim prvoligašem Al-Qadsiahom. Aubameyang je prošle sezone zabio 30 pogodaka u svim natjecanjima za francusku momčad

Pierre-Emerick Aubameyang u četvrtak je i formalno napustio redove Olympique Marseillea i postao novim članom saudijskog Al-Qadsiah, u kojem će se pridružiti donedavnom kapetanu Real Madrida Nachu Fernandezu, potvrdila su oba kluba.

'Crna pantera je ovdje'

'Čuvajte se, crna pantera je ovdje', poručio je putem Instagrama novi Aubameyangov klub, koji je upravo promoviran u elitni razred saudijskog klupskog nogometa, referirajući se na bivšeg napadača Borussije Dortmund i Arsenala, koji je do prije nekoliko godina slovio za jednog od najubojitijih golgetera u ligama Petice.

Financijski detalji dvogodišnjeg ugovora nisu objavljeni.

Putem društvene mreže X, Olympique je zahvalio svom sada već bivšem igraču, 'uvijek nasmijanom i marljivom', koji je 'blistao svojim talentom tijekom sezone 2023./2024.'.

Rekorder Europa lige

Momčad je imala razočaravajuću sezonu završivši je na osmom mjestu u francuskom prvenstvu, ali je gabonski napadač u svim natjecanjima postigao 30 pogodaka i podijelio 11 asistencija. S deset golova u Europa ligi došao je do ukupnog broja od 34 u tom natjecanju, čime je postao i rekorder, a proglašen je i najboljim igračem.

Aubameyang je u Marseille stigao kao slobodan igrač u ljeto 2023. iz Chelseaja, kao zamjena za Alexisa Sancheza, koji se nakon jednogodišnjeg boravka u Olympiqueu vratio u Inter.