74. Boris Hanžeković memorijal

Senzacionalni olimpijski pobjednik iz Pariza baca u Zagrebu

04.09.2024 u 11:43

Bionic
Reading

Olimpijski pobjednik Jamajčanin Roje Stona predvodi jaku startnu listu bacača diska na 74. Boris Hanžeković memorijalu u Zagrebu, objavili su u organizatori

Među brojnim vrlo jakim disciplinama 74. Boris Hanžeković memorijala za neke se može reći i da su super jake, a jedna od njih je svakako i bacanje diska za atletičare jer i ove godine u Zagreb dolaze skoro svi najbolji diskaši na svijetu.

"Dat ću sve od sebe jer mi je to posljednje natjecanje sezone. Bit će ovdje ista ekipa kao i u Parizu prošlog tjedna i nadam se dobrom natjecanju. Bit će i dalekih hitaca. Ne znam kakvi će biti vremenski uvjeti u nedjelju, ali nadam se da će biti super, kao i bacalište. Sigurno ćemo imati zabavno natjecanje. Pokušat ću oboriti i rekord mitinga - 68.87 metara. Prošlog tjedna sam bacio 67.85, pa ću dati sve od sebe da bacim preko 68 metara, a možda i više", najavio je Roje Stona.

Osim olimpijskog pobjednika iz Pariza Stona, koji je hicem od 70 metara postavio i novi olimpijski rekord, tu je bivši svjetski prvak Kristjan Čeh.

On je ove je godine bacio i dalje od Stone (70.48), a uz njegovo ime stoji osobni rekord od čak 71.86 metara. Čeh je prošle godine pobijedio u Zagrebu hicem od 68.48.

No, na startnoj listi su još dvojica koja su ove godine bacala preko 69 metara. Osvajač bronce na OI u Parizu Matthew Denny ima najbolji rezultat 69.35, a Reggie Jaegers III je ove godine bacio disk 69.16.

Uz navedene, na natjecanju na kojem bi disk mogao poletjeti i preko 70 metara sudjelovat će i naš najbolji bacač diska Martin Marković.