SAMA SEBI INSPIRACIJA

Serena Williams za vrijeme meča čitala nešto s papirića; novinarima objasnila što je to zaista bilo

10.07.2019 u 06:01

Bionic
Reading

Serena Williams plasirala se u svoje 12. polufinale Wimbledona nakon što je svladala sunarodnjakinju Alison Riske 4:6, 6:4, 3:6, a tijekom meča novinari su zamijetili da je američka tenisačica čitala nešto sa papirića

Teže nego što se očekivalo najuspješnija tenisačica Open ere izborila je prolaz među četiri najbolje na trećem 'Grand Slamu' te je tako ostala u igri za svoj osmi trofej u All England Clubu.

Riske, koja nikada u karijeri nije došla tako daleko na travnatom Grand Slamu, pružila je sjajan otpor čemu može zahvaliti i svojoj savršenoj realizaciji break prilika, iskoristila je svih pet za razliku od Serene koja je šest puta oduzimala servis suparnice iz 16 prilika.Uz to Serena je imala 19 as servisa, što je zastrašujuće puno kada je riječ o ženskom tenisu, a mlađa sunarodnjakinja tek jedan.

Tijekom meča Serena je iz svoje torbe izvadila papirić, što nije protivno pravilima, te nešto s njega čitala. Poslije susreta novinare je zanimalo što je pisalo.

'Bila je to poruka koju sam napisala sama sebi, da se samo fokusiram na meč. Gledam bilješke već desetljećima. Ponekad kad ih trebam ili osjećam da trebam nešto više, samo se sjetim stvari koje sam zapisala prije susreta i pokušavam ostati fokusirana na to', rekla je Williams kojoj su te zabilješke neka vrsta inspiracije.

  • +5
Serena Williams - Alison Riske, Wimbledon 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia