finale doigravanja

Silvio Berlusconi imao je viziju; njegov projekt s Monzom stigao nadomak ulaska u elitno društvo, ali čeka ih težak posao

23.05.2022 u 12:22

Bionic
Reading

Nogometaši Monze plasirali su se u finale doigravanja za ulazak u prvu talijansku nogometnu ligu nakon što su i u uzvratnom polufinalnom dvobou svladali Bresciju s 2:1, ovoga puta na svom travnjaku

Kako je Monza slavila sa 2:1 i u prvoj utakmici u Bresciji osigurala je dva dvoboja protiv Pise u kojima će biti odlučen posljednji, 20. sudionik Serie A sljedeće sezone. Pisa je plasman u finale osigurala još u subotu kada je izbacila Benevento. Tako je Monza, klub čiji je vladnik od 2018. godine Silvio Berlusconi, došla nadomak cilja koji su zacrtali. A imaju velike planove ako izbore plasman u Serie A... Kažu da nova za pojačanja nije problem.

Finalni susreti igrat će se 26. svibnja u Monzi te 29. svibnja u Pisi.

Pisa i Monza su natjecanje u ligaškom dijelu okončale na trećoj, odnosno četvrtoj poziciji, a obje momčadi su osvojile po 67 bodova.

Pisa je posljednji put u društvu najboljih igrala u sezoni 1990/91., dok Monza nikada nije igrala u Serie A.

Još ranije su plasman u Serie A za sljedeću sezonu izborili Lecce i Cremonese, dok su prvoligaški status izgubili Venezia, Genoa i Cagliari.

Standings provided by SofaScore LiveScore