BRAvO

Sinovčić nakon medalje pohvalio Splićane: 'Kažu da smo najsportskiji grad na svijetu'

07.09.2024 u 19:10

Bionic
Reading

Druga je to paraolimpijska medalja za 32-godišnjeg Splićanina koji je u Tokiju također bio treći.

Posljednjeg dana natjecanja na Paraolimpijskim igrama u Parizu, najbolji hrvatski paraplivač Dino Sinovčić osvojio je treće mjesto u finalu discipline 100 leđno u kategoriji S6 obranivši tako broncu iz Tokija.

Druga je to paraolimpijska medalja za 32-godišnjeg Splićanina koji je u Tokiju, također bio treći. Iza njega je i peto mjesto na POI u Rio de Janeiru 2016. godine.

'Presretan sam i prezadovoljan, sve se posložilo kako treba. Nije moglo biti drugačije s obzirom na količinu truda i rada. Od 11. mjeseca ja sam preko 200 dana bio izvan Splita i znam koliko je uloženo u ovu medalju,' kazao je član splitskog Mornara.

'Imao sam iskustvo s prošlih Igara, na kojima sam već osvojio medalju, tako da sam u Parizu plivao opušteno, pred svojim roditeljima i prijateljima. Oduševljen sam,' kazao je Sinovčić koji je ove godine na Europskom prvenstvu u portugalskom Funchalu bio srebrni, drugi je bio i u svibnju 2021. godine, također na Madeiri. Ima i europsko zlato iz Dublina (2018), te broncu 2009. u Reykjaviku. Na Svjetskim prvenstvima je osvojio tri medalje - dva zlata (2019, 2022) i srebro (2023).

"Kažu da smo najsportskiji grad na svijetu i mislim da smo to i dokazali. Jednostavno to imamo u sebi i nekome ne priznamo da je bolji od nas," dodao je.

U Mornaru od 2004. do 2006.

Počeo je plivati u sklopu rehabilitacije. Na bazenu su ga primijetili treneri PK Mornara koji su smatrali da ima potencijala i talenta za bavljenje tim sportom, pa sam im se pridružio.

U Mornaru je bio od 2004. do 2006. godine, potom je od 2006. do 2020. godine bio član Plivačkog kluba Cipal iz Splita, a 2020. se vratio u Mornar gdje radi i kao trener.

'Bilo je fenomenalno'

Posebno je pohvalio atmosferu na bazenu.

'Bilo je fenomenalno, posebno što su na tribinama bili moji roditelji, prijatelji, što mi je dalo dodatnu snagu i motiv. Izvuklo je maksimum iz mene. Sada se treba malo odmoriti i okrenuti Los Angelesu. Godine su za sada samo broj, još uvijek mogu, dobro se osjećam i guštam. Onog trenutka kada osjetim da to nije to, prvi ću podignuti ručnu,' dodao je.

Voli košarku

Njegova velika ljubav je i košarka. Dino je bio jedan od suosnivača je košarkaškog kluba u kolicima KKI Split. Zbog Pariza je košarku stavio na stranu.

"Iduću godinu ću se malo okrenuti košarci, u Zagrebu bi se za dvije godine trebalo održati Europsko prvenstvo divizije B, pa ćemo malo pokušati dati obol, ali plivanje će i dalje biti u glavnom fokusu," kazao je.