SRAMOTNA ODLUKA

Skandal koji će trajno naštetiti UFC-u i MMA!

07.01.2015 u 18:18

Bionic
Reading

Iako je Jon Jones pao na 'kokain testu', UFC je odlučio podržati svog prvaka i ne suspendirati ga te tako pokazao da je biznis ipak važniji od sporta…

Drogeraška afera pogodila je elitnu MMA organizaciju. Čovjek koji suvereno vlada poluteškom kategorijom, vjerojatno najbolji borac današnjice pao je na nasumičnom testiranju na kokain.

Jon Jones se nakon skandala ispričao javnosti i svojoj obitelji te najavio odlazak na rehabilitaciju, no organizacija kojoj je 27-godišnjak jedna od 'zlatnih koka', nije reagirala onako kako se očekivalo. Nije mu oduzeta pobjeda protiv Cormiera prošle subote niti naslov prvaka. Dapače, prvaku je stigla poruka podrške i želja za što bržim povratkom u oktogon.

Iako Jones nije koristio supstance koje bi ga činile jačim borcem, riječ je o sportskom uzoru milijunima diljem svijeta. Baš zbog toga u drugim sportovima zaradio bi godinu ili čak dvije suspenzije, kao primjer da kokain i sport ne idu skupa. No, UFC bez Jona imao bi milijunski gubitak zarade pa takva odluka uopće nije bila u igri.

UFC je na taj način naštetio i svom sportu, MMA, koji dok god zabranjene supstance, drogiranje i kriminalne radnje aktera ne budu oštro sankcionirane i u velikoj mjeri iskorijenjene, nikad neće biti priznat poput nogometa, košarke, atletike…