SPLET NESRETNIH OKOLNOSTI

Skandal na Roland Garrosu; na izbacivanju Japanke inzistirale suparnice!

04.06.2023 u 14:44

Bionic
Reading

Teško je okriviti suca za odluku, jer pravila su jasna. Naime, Japanka Miyu Kato, posve nehotično lopticom je pogodila skupljačicu, a suparnice su izvršile pritisak i natjerale suca da prekine meč

Japanka Miyu Kato i Indonežanka Aldila Sutjiadi dugo će pamtiti ovu nedjelju. Naime, ovo što su doživjele sigurno spada u sportske nepravde.

Njih su dvije igrale protiv češko-španjolske kombinacije Marie Bouzkova - Sara Sorribes Tormo. I u prvom setu Čehinja i Španjolka su slavile nakon tie-breaka sa 7:6 (1).

Ipak u drugom setu, Kato i Sutjiadi uspjele su se 'posložiti' te su povele 3:1.

Supernice su tada imale servis, a Kato je, u želji da pomogne pri distribuciji loptica koje su nedostajale na strani servisa, reketom dijagonalno poslala lopticu s mreže prema skupljačici s druge strane.

Nažalost, djevojčica u tom trenutku nije gledala u smjeru loptice već se spremala baciti lopticu prema tenisačici koja je trebala servirati.

I loptica koju je uputila Kato pogodila ju je u grlo. Dakle – nikakav drugi motiv nego dobra namjera, niti bijes, niti ljutnja nije postojala u potezu Kato koji je izazvao ovu scenu.

Pogođena djevojčica doživjela je veliku i neugodnu bol, čak možda i napad panike, te je plakala desetak minuta. No, nisu pomogle nikakve isprike, jer sudac je odlučio drakonski kazniti japansko-indonezijski par.

Nepotrebno je reći da su gledatelji glasno protestirali, jer bilo je evidentno da Japanka nije imala nikakvih podlih namjera. Već da je ovo uistinu splet nesretnih okolnosti.

Ali najgore od svega je što su Čehinja i Španjolka inzistirale na ovako rigoroznoj kazni, iako su i one vidjele o čemu se radi.

Nimalo fer, nimalo sportski. Ali sigurni smo da će im se sve to jednog dana vratiti.