KUHA SE PRIJE EL CLASICA

Skandal u Španjolskoj; je li Real stvarno pao toliko nisko?

22.10.2015 u 14:56

Bionic
Reading

Španjolski nogometni derbi između Real Madrida i Barcelone je na Santiago Bernabeuu 21. studenoga, a sada je izbio skandal vezan uz El Clasico

Španjolski su mediji iskopali novu aferu koja bi se mogla dugo vući po naslovnicama. Naime, neimenovani pomoćni sudac obavijestio je policiju o tome kako je na njega stavljen pritisak da favorizira 'kraljevski klub' u predstojećem dvoboju s Barcelonom.

U vezi toga slučaja odvjetnik Jacino Vicente Hernandez organima reda predao je čak šest stranica u vezi svega što se događalo njegovom klijentu.

'Objasnio mi je sve što se dogodilo i rekao mi je da želi da javnost zna o pritisku koji je stavljen na njega. To je jedini način na koji se može očistiti španjolski nogomet', rekao je odvjetnik dok je sudac želio ostati anoniman kako mu ne bi nastradala karijera.

Inače, prema nekim navodima pritisak na pomoćnika osobno je vršio i jedan od članova sudačke komisije Jose Angel Jimenez Munoz de Morales koji je po tome pitanju bio kratak i jasan.

'Nisam napravio ništa krivo, ne znam odakle dolaze ove optužbe.'

Treba spomenuti kako je nedavno vatru potpirio i trener Atletico Madrida Diego Simeone.

'Real ne može biti sa samo jednom titulom u sedam godina. Tužno je što ove sezone ne možete vidjeti kako neka druga momčad osvaja', rekao je Simeone očito aludirajući kako će 'kraljevski klub' imati pomoć sa strane i da je on siguran pobjednik La Lige.

Naravno, još nije poznato tko su glavni sudac i pomoćnici na El Clasicu, ali oni će biti pod neviđenim pritiskom.