SUPERSPORT HNL - 4. KOLO

Slaven želi šokirati Hajduk, dvoboj uzdrmanih u Puli; evo gdje gledati utakmice

13.08.2023 u 08:56

Bionic
Reading

U nedjelju su na rasporedu dvije utakmice Superspor Hrvatske nogometne lige, Istra dočekuje Osijek (18.55, MAXSport 1), a Hajduk je domaćin Slaven Belupu (21.05, MAXSport 1)

Istra 1961 – Osijek (18.55, MAXSport 1)

Nakon teškog poraza na Rujevici Istra 1961 je smijenila Mislava Karoglana, tako da smo već poslije tri kola dobili prvu trenersku žrtvu. Vidjet ćemo hoće li to izazvati pozitivan šok i hoće li Puljani doći do prve pobjede u prvenstvu.

'Dobio sam čast voditi ekipu na utakmici s Osijekom. O Osijeku sve znamo, to je izuzetno dobra i spremna ekipa s dobrim trenerom. Igraju visok presing, imaju izuzetno dobre ofenzivne igrače i daju puno golova. S druge strane, ne bi previše razmišljao o Osijeku, ja se fokusiram na našu ekipu. Imamo jako dobre igrače, igrače koji znaju igrati, koji su iskusni, koji su sposobni boriti se i za viša mjesta. Ako malo više počnu vjerovati, oni će se vrlo brzo vratiti na staze na kojima su bili prošle godine. Znam da će u nedjelju sigurno biti na 100%, da će htjeti dobiti utakmicu, da će ostaviti tijelo na terenu, u tome nema dvojbe. Nešto će se pitati i Osijek, ali u ovoj utakmici ne mislim da smo mi slabija ekipa. Bitno mi je da nas publika podrži u nedjelju. Publika je ta koja uvijek igrače diže, oni osjete taj pozitivan impuls. Ja vjerujem da ćemo biti jako dobri u nedjelju', rekao je trener Sergej Banović.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Nadam se dobroj i pozitivnoj atmosferi u nedjelju, onoj koja nas je krasila i protekle sezone kad smo nizali povijesne uspjehe, zato se nadamo da će nas takva atmosfera voditi i u nedjelju u osvajanju bodova. Spremni smo, motivirani smo da pokažemo u nedjelju grintu, mislim da je šef jako dobro prepoznao što nam treba ovaj tjedan, da malo rasteretimo glave. Vrijeme je da se svi ujedinimo, budemo pozitivni i u nedjelju pokažemo tko smo i što smo. Sve što smo postigli smo dobili na atmosferu i homogenost ekipe u svlačionici. Svjesni smo situacije i važnosti ovoga što se dogodilo u nedjelju, ali spremni smo za novi susret i jedno je sigurno – u nedjelju nećemo zakazati na pristupu, na trci, na agresivnosti i na onim osnovnim stvarima koje bi trebala imati ekipa na svakoj utakmici', dodao je igrač Frano Mlinar.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Ni u Osijeku situacija nije bajna. Istina, gosti su u prvenstvu na stopostotnom učinku, ali samopouzdanje momčadi je poljuljano teškim porazom u Europi u Turskoj (5:1).

'Imamo nekoliko umornih, načetih i ozlijeđenih igrača. Vidjet ćemo kakvo je stanje sa Šimom Gržanom, Adrianom Leonom Barišićem i Kristianom Fućakom. Došli smo u Medulin pripremiti se za važnu prvenstvenu utakmicu protiv Istre 1961. U prvenstvo smo ušli s dvije pobjede, želimo nastaviti taj pobjednički niz iako nas sigurno očekuje teška utakmica. Istra 1961 je promijenila trenera, takve stvari nose pozitivan šok, ali moramo biti spremni i uzeti tri boda. Sigurno da se moramo oporaviti nakon teške utakmice i teških uvjeta kakvi su bili u Adani. Važno se dobro regenerirati i pripremiti za ovu utakmicu. Nemamo puno vremena, ali mislim da ćemo za nedjelju biti spremni', rekao je trener Stjepan Tomas i dodao:

Više na SofaScore OVDJE.

'Istra 1961 je izgubila od Dinama i Rijeke pa će sigurno tražiti reakciju protiv nas. Moramo biti spremni na sve, znamo naš cilj i naš put, maksimalno se pripremiti za taj ogled, što prije zaboraviti utakmicu u Adani i fokusirati se na Istru 1961.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Hajduk – Slaven Belupo (21.05, MAXSport 1)

Bijeli u novoj prvenstvenoj sezoni imaju stopostotan učinak nakon što su u prva dva kola pobijedili Dinamo u Maksimiru i Rijeku na Poljudu, a utakmicu 3. kola nisu igrali budući da je Osijek zatražio odgodu zbog nastupa u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Posljednju utakmicu momčad Ivana Leke odigrala je u četvrtak na Poljudu u okviru 3. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Grčkog PAOK-a te je ona završila rezultatom 0:0. Ruše se i rekordi po broju članova, euforija trese sve koji vole Hajduka pa će i Slaven na Poljudu gledati više od 30 tisuća ljudi. Bit će to prva od pet utakmica u kojima će splitske noogmetaše s klupe voditi pomoćni trener Adnan Čustović budući da je Komisija za žalbe odbila žalbu glavnog trenera Leke i potvrdila suspenziju od pet utakmica.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Adnan Čustović u karijeri je već četiri puta bio glavni trener belgijskih prvoligaša. U dva navrata vodio je Oostende te po jedan put Waasland-Beveren i Kortrijk.

'Već sam imao priliku biti prvi trener. Glavni trener je suspendiran, pokušat ćemo ostati na našim principima. Situacija je takva kakva jest. Naši igrači su spremni jer u svakom trenutku znaju što trebaju raditi u obrani i napadu', kazao je pomoćni trener Čustović, a zatim se okrenuo prema dvoboju sa Slaven Belupom.

'Bile su male promjene u njihovoj ekipi, imaju novog trenera Nizozemca. Sistem se promijenio iz obrane pet, koju su igrali sa Zekićem u obranu četiri. Znamo da su im forte igrači kao Hoxha i Crnac koji su uvijek opasni u ofenzivnim tranzicijama.'

Hoće li biti promjena u momčadi s obzirom da je tek dva dana prošlo od utakmice s PAOK-om.

'Odigrali smo jako dobru utakmicu protiv PAOK-a, ali trebamo je što prije zaboraviti i pripremiti se za ovu. Ova utakmica u nedjelju je puno važnija da dođemo s pobjedničkim mentalitetom u Grčku i nastavimo s dobrim igrama. Ako ostvarimo pobjedu u nedjelju, bit će nam puno lakše u četvrtak', istaknuo je.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Utakmicu je iz gostujućeg kuta najavio trener Ricardo Moniz.

'Gledao sam utakmicu Hajduka i PAOK-a s obzirom na to da igramo u Splitu. Vidjet ćemo hoće li se uspjeti oporaviti u dva dana. Mislim da će to više biti pitanje mentalnog stanja. Kao profesionalci, vjerujem da mogu igrati tri utakmice tjedno. Svjesni smo da imaju veliku širinu i alternativu za igrače koji su igrali. Naučio sam iz ove tri utakmice da uvijek moramo biti spremni na sve jer klubovi u Hrvatskoj imaju mogućnosti promjene i igrača i načina igre i sustava.'

Više saznate na SofaScore OVDJE

Koprivničane čeka odlična atmosfera Poljuda, no Slaven u Split ne ide s ‘bijelom zastavom’.

'Kao što su nam utakmice s Varaždinom i Rudešom bile kao finale, takva će biti nedjeljna. Još uvijek ne znam na koga sve mogu računati jer Marina, Agbekpornu i Međimorec imaju probleme. Znamo što nas čeka u Splitu u smislu gledatelja. Školu smo imali u prvom kolu u Osijeku. Moji igrači su profesionalci, za takve utakmice su radili cijeli život i u njima moraju uživati. Što više ljudi, to bolje.'

Standings provided by Sofascore