PLAY-OFF ZA SP

Slovensko futsal čudo; bacili Španjolce na koljena

23.03.2016 u 16:22

Bionic
Reading

U prvoj utakmici play-offa za futsal svjetsko prvenstvo u Kolumbiji (10. rujna – 1. listopada) reprezentacija Slovenije u Mariboru je svladala Španjolsku 1-0

U mariborskoj dvorani Tabor, pred više od dvije tisuće gledatelja, dogodila se senzacija. Slovenski mediji pišu o čudu, jer su Slovenci prvi put u povijesti svladali aktualnog europskog prvaka Španjolsku koja je čak sedam puta osvajala kontinentalnu titulu te je dva puta bila svjetski prvak.

Junak domaćina bio je Alen Fetić koji je pred kraj prvog poluvremena (18:13) digao dvoranu na noge za pokazalo se konačnih 1-0.

Drugi heroj velikog iznenađenja bio je vratar Damir Puškar koji je izluđivao španjolske igrače. Skinuo im je 19 udaraca koji su išli u okvir gola (od 44 pokušaja).

No iako u ovim trenucima u Sloveniji vlada euforija svi su svjesni kako je Španjolska i dalje favorit za prolaz. Aktualni viceprvaci Svijeta dočekuju naše susjede 12. travnja u Melilli, španjolskoj enklavi u Maroku. Pobjednik ovog play-off dvoboja odlazi na završnicu u Kolumbiju.

Od ostalih parova izdvojimo domaći poraz Srbije od Portugala 1-2.