grom iz vedrog neba

Šok i nevjerica na San Siru; nakon čak 11 godina suše s Interom je osvojio titulu prvaka, a sad odlazi zbog svađe s vlasnicima kluba

26.05.2021 u 09:12

Bionic
Reading

Antonio Conte (51) odlazi iz Intera! Vijest je to koju su plasirali talijanski mediji samo nekoliko dana nakon što su 'nerazzurri' nakon punih 11 godina opet osvojili naslov prvaka Italije. Conte je na San Siro stigao u svibnju 2019., a ove je sezone uspio prekinuti dominaciju Juventusa i u Milano vratiti titulu. No, sada je doslovno preko noći odlučio napustiti klupu Intera

Najtiražniji talijanski sportski dnevni list La Gazzetta dello Sport donosi vijest kako će Antonio Conte (51) napustiti klupu 'nerazzurra' u sljedećih 48 sati!

Čini se kako je ambicijama Intera i samog Contea presudila teška financijska situacija u kojoj se klub iznenada našao. Ljubav je navodno pukla nakon što je Conte javno kazao kako ne pristaje na ogromne rezove koje je kao neophodne najavio Interov predsjednik Steven Zhang.

Izvori bliski klubu i Conteu tvrde kako će se konačna odluka znati u sljedećih 48 sati. U klubu svakako žele zadržati Contea, ali od njega traže da odobri prodaju gotovo pola momčadi u ljetnom prijelaznom roku te da u isto vrijeme izvrši pritisak na igrače da pristanu na značajno smanjenje ugovora!

Prvo se govorilo o 20 posto manjim zaradama svih u prvoj momčadi Intera, pa tako i trenera Contea, no sada se sve češće spominju rezovi od 30 ili čak 35 posto ukupne zarade! Neki su igrači čak i spremni pristati na ovakav prijedlog vlasnika kluba, no većina odbija spomenute mjere štednje i želi što prije otići iz Intera!

  • +21
Inter Milano - Udinese, Serie A, 23.5.2021., proslava naslova prvaka Izvor: Profimedia / Autor: Piero Cruciatti / LaPresse / Profimedia

Takav je rasplet teško pogodio Antonija Contea, a njegov razgovor sa Zhangom navodno je završio burnom svađom nakon koje je i Conte odlučio napustiti klub na čiju je klupu sjeo u svibnju 2019. godine. Momčad Intera je vodio na ukupno 102 utakmice i ima učinak od 64 pobjede, 23 remija i 15 poraza.

Odlazak Contea značio bi i odlazak velikog broja igrača koji su nakon 11 godina osvojili titulu prvaka, a među njima su i hrvatski reprezentativci Marcelo Brozović i Ivan Perišić.

Talijanski mediji tvrde kako mu među kandidatima za Conteovog nasljednika na klupi Intera Massimiliano Allegri, Maurizio Sarri, Siniša Mihajlović i Simone Inzaghi.