najveći svih vremena se još nije oglasio

Šokantan preokret u slučaju ubojstva oca Michaela Jordana. Nakon 31 godinu ubojica izlazi na slobodu?

17.10.2024 u 23:28

Bionic
Reading

U lipnju 1993. Michael Jordan je osvojio treću uzastopnu NBA titulu i postao je neokrunjeni kralj košarke. Već tada je za mnoge postao najveći ikad. No, istog ljeta košarkašku ikonu zadesila je najveća moguća tragedija.

Dana 23. srpnja na okrutan način ubijen je njegov otac James Raymond Jordan Sr. u 57. godini života.

Jordan stariji vozio se prema kući u Sjevernoj Karolini i odlučio je zaustaviti auto i malo odmoriti nešto blizu ceste. Bila je to kobna pogreška, Na automobil su naletjeli, kako je utvrđeno na suđenju, Larry Demery i Daniel Green, i ubili su oca košarkaške legende. Obojica su u vrijeme počinjenja ubojstva imali 18 godina i osuđena su na doživotni zatvor.

Demery je na suđenju svjedočio da su se on i Green spremali opljačkati motel kada su vidjeli trošno vozilo (Lexus), koje im je privuklo pozornost i promijenilo metu. James Jordan se u jednom trenutku probudio i pitao što se događa i tada je upucan. Kada su pogledali dokumente žrtve, shvatili su o kome se radi.

'Mislim da smo ubili oca Michaela Jordana', rekao je Demery Greenu, nakon čega su njegovo tijelo bacili u močvaru blizu Bennettsvillea.

Preokret nakon 31 godinu

Ali slučaj ubojstva Michaela Jordana doživio je nevjerojatan obrat gotovo 30 godina kasnije. Gregory Weeks, sudac koji je vodio slučaj ubojstva Jamesa Jordana, iznenada je zatražio oslobađanje Daniela Greena, rekavši da se boji da bi krivi čovjek mogao biti iza rešetaka.

Kako tvrdi, a američki mediji prenose, forenzičar je tijekom suđenja propustio otkriti neka ključna saznanja. Konkretno, nije želio sudu reći da su testovi krvi u automobilu bili negativni i neuvjerljivi. Dokazi koji su mogli promijeniti ishod suđenja.

Michael Jordan, koji je bio vrlo blizak s ocem, još nije komentirao ovaj neočekivani preokret u slučaju starom više od tri desetljeća. Nakon tragedije, Michael Jordan je bio totalno shrvan jer je s ocem imao poseban odnos. Mnogi tvrde da je zbog njegove smrti nakratko napustio košarku i počeo igrati bejzbol.