FREE PALESTINE

Solidarnost! Ove nogometne zvijezde podijelile su viralnu objavu podrške Palestini

31.05.2024 u 12:58

Bionic
Reading

Fotografija s porukom 'All eyes on Rafah' postala je viralna na Instagramu, gdje ju je podijelilo više od 40 milijuna ljudi. Među njima su brojne nogometne zvijezde koje su se odlučile pružiti podršku palestinskoj borbi

Više od 40 milijuna korisnika podijelilo je viralnu 'All eyes on Rafah' objavu na Instagramu. Riječ je o fotografiji koja skreće pozornost na izraelsko granatiranje područja na jugu Gaze u kojemu su stradali civili, pretežno djeca.

Slogan dolazi od riječi Rika Peeperkorna, direktora ogranka Svjetske zdravstvene organizacije za Palestinu i okupirana područja. Svoj izraz solidarnosti pokazale su brojne slavne ličnosti, a među njima je velik broj nogometaša.

Pa su tako objavu podijelili, između ostalih, Arsenalovi Mohamed Elneny i William Saliba, Chelseajev napadač Nico Jackson, zvijezda PSG-a Ousmane Dembele, Milanov napadač Rafel Leao, Liverpoolov branič Ibrahima Konate, Aston Villin branič Lucas Digne, Barcelonin Jules Kounde, Paul Pogba, Riyad Mahrez...

Nogometni svijet već neko vrijeme daje podršku Palestincima i borbi protiv apartheida, etničkog čišćenja i genocida; Celticovi navijači u svakoj utakmicu ističu palestinske zastave i već su u nekoliko navrata poslali eksplicitne poruke osude izraelske države.