psk_2

strogi zakon

Španjolci su zbog ovog klinca u velikim problemima; prijeti im brutalna kazna

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 24.06.2024 19:48
  • Objavljeno 24.06.2024 u 19:50
Bionic
Reading

Španski nogometni reprezentativac Lamine Yamal (16) na Euru ne može završiti utakmice koje počinju u 21 sati zbog strogog njemačkog Zakona o dječjem radu. Kazne za prekršitelje su brutalne pa su se Španjolci našli u problemu

Prema njemačkom Zakonu o dječjem radu, maloljetnicima je zabranjen bilo kakav rad iza 20 sati, ali s iznimkom za sportaše i sportašice koji smiju raditi do 23 sata što uključuje sve aktivnosti vezane za utakmice i ostala natjecanja.

Prema navedenom Zakonu španjolski nogometni reprezentativac Lamine Yamal (16) mora završiti sve svoje obveze - uključujući intervjue i tuširanje - najkasnije do 23 sata pa ga je zbog toga španjolski izbornik Luis de la Fuente morao zamijeniti već u 71. minuti susreta protiv Italije kako bi svoje 'obveze' stigao završiti na vrijeme.

  • +44
Španjolska - Italija, Euro (20.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: Georgi Licovski

U slučaju utakmica koje počinju u ranijem terminu, kao što je bila ona protiv Hrvatske (18 sati), Yamal nije imao tih problema.

Španjolski mediji otkrivaju kako je Španjolski nogometni savez uoči Eura pokušao dobiti izuzeće od njemačke Vlade kako bi Yamal mogao igrati cijele utakmice koje počinju u kasnijem terminu. Za sada, čini se, to izuzeće nisu dobili... No, čak i ako prekrše zakon, Španjolci bi mogli dobiti samo novčanu kaznu, a ne i sportsku. Najveća propisana kazna za kršenje tog zakona je 30.000 eura, no ona se drastično povećava ako se prekršaj ponovi.

  • +23
Euro 2024, 1. kolo: Španjolska - Hrvatska Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH

Španjolci večeras od 21 sat igraju utakmicu 3. kola protiv Albanije. 'Furija' je osigurala plasman u osminu finala Eura pa izbornik De la Fuente - barem prema dostupnim najavama - gotovo sigurno neće morati koristiti Yamala na ovom susretu.

Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal