ŠTO JE ISTINA?

Španjolci uvjereni, Mateo Kovačić je time bio ponižen i odlazi iz Reala

26.07.2017 u 06:41

Bionic
Reading

Strani mediji su uvjereni kako Mateo Kovačić nije sretan svojim statusom u madridskom Realu i kako bi mogao napustiti redove aktualnog europskog i španjolskog prvaka

U kolovozu 2015. Real je Interu platio 31 milijun eura što je i dan danas rekrodna odšteta isplaćena za nekog hrvatskog nogometaša. Gotovo od samog dolaska na Santiago Bernabeu Kovačić je bio suočen s borbom za minutažu, a mediji su ga konstantno selili iz Madrida i pričali kako nije zadovoljan statusom.

Ništa drugačije nije ni ovoga prijelaznog roka, a priče o mogućem transferu hrvatskog reprezentativca podgrijali su i dolasci izravnih konurenata za mjesto u prvoj momčadi Danija Ceballosa iz Betisa te Marcosa Llorentea iz Alavesa.

Kad se tome pridodaju Isco, Kroos, Modrić i Casemiro koji su i prije bili ispred njega jasno je da će Kovačiću biti teško.

Mateo Kovačić - 2017.

No Kovačić je u zadnjoj utakmici protiv Manchester Uniteda dobio drugih 45 minuta (pucao je i nije pogodio 11-erac kod izvođenja kaznenih udaraca), a Don Balon je i tu vidio nezadovoljstvo Kovačića. Naime, taj španjolski medij smatra kako je naš veznjak ponižen, jer ga je trener Zidane poslao na teren s mladim igračima što se navodno nije svidjelo hrvatskom nogometašu.

Prema njihovim informacijama Kovačić želi što prije napustiti Real, jer je shvatio kako opet neće biti u prvom planu kod Zidanea. Kovačić je prošle sezone igrao dosta utakmica (i zbog ozljeda suigrača), ali ga se nije koristilo u velikim dvobojima pa tako recimo nije dobio ni minute u zadnja dva finala Lige prvaka.

  • +6
Mateo Kovačić Izvor: Profimedia / Autor: David Klein/Sportimage

Što se tiče zainteresiranih klubova ranije se je spominjao nejgov povratak u Italiju, možda opet u Inter, a s njime su se u vezu dovodili Milan i Napoli.

Sada su se u igru umiješali i Englezi, prije svih Tottenham koji u ovom trenutku slovi kao najveći favorit za dovođenje Kovačića. Spursi su poznati kao klub koji obožava Hrvate.