psk_2

'furija' bez milosti

Španjolske 'rezerve' bolje od Albanaca; Dani Olmo asistirao za pobjedu

Bionic
Reading

Španjolska nogometna reprezentacija potvrdila je prvo mjesto u skupini B na EURU sa stopostotnim učinkom nakon što je u dvoboju 3. kola u Düsseldorfu svladala Albaniju minimalnih 1-0 (1-0). Jedini gol na utakmici postigao je Ferran Torres u 13. minuti na asistenciju Danija Olma

Nakon što je Španjolska osigurala prvo mjesto u skupini već nakon dva kola, izbornik Luis De la Fuente očekivano se odlučio protiv Albanije priliku dati igračima iz drugog plana, pa je tako u početnih 11 u odnosu na utakmicu protiv Italije prije četiri dana ostao samo Laporte.

Bez obzira na te promjene, Španjolska je zagospodarila terenom od samoga starta te vrlo brzo i povela. Nakon što je Strakosha obranio udarac glavom Merina u 12. minuti, u 13. je minuti Španjolska odigrala sjajnu akciju. Laporte je odigrao loptu iz zadnje linije za Olma koji je odličnom okomicom uposlio Torresa koji je pobjegao albanskoj obrani te rutinirano poslao loptu u mrežu.

Pred kraj prvog dijela Španjolska je još dva puta zaprijetila, iskusni Navas je u 36. minuti osvojio loptu u samom kutu igrališta, proigrao je Olma u srcu kaznenog prostora, no udarac bivšeg igrača Dinama je blokiran. Pet minuta potom zaprijetio je glavom i Torres, ali nije bio precizan.

Albanija je jedini udarac prema španjolskom golu imala u 45. minuti kada je Asllani pucao s 22 metra, ali Raya je bio na mjestu.

Na samom početku drugog dijela zaprijetio je i Joselu koji je atraktivnim potezom pokušao preusmjeriti ubačaja Grimalda, ali nije bio precizan.

  • +29
Albanija - Španjolska, EURO 2024., 24.6.2024. Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

Albanija je zaigrala ofenzivnije ulaskom Broje u 59. minuti i upravo je on uputio opasan udarac u 64. minuti koji je natjerao Rayu da se potpuno ispruži kako bi odbio loptu.

Posljednju priliku za poravnanje opet je imao Broja u sudačkoj nadoknadi, on se u gužvi izborio za udarac s 10-ak metara, no Raya je uhvatio taj njegov pokušaj.

Španjolska je osvojila prvo mjesto u skupini s devet bodova, druga je završila Italija s četiri boda nakon 1-1 remija s Hrvatskom, dok je Hrvatska treća s dva boda, a Albanija je završila natjecanje kao posljednja u skupini s jednim bodom.

ALBANIJA - ŠPANJOLSKA 0-1 (0-1) 

  • SUDAC: Nyberg (Švedska)
  • STRIJELAC: 0-1 Torres (13)
  • ALBANIJA: Strakosha - Balliu, Mitaj, Djimsiti, Ajeti - Asani (Muci, 81), Ramadani, Bajrami (Hoxha, 70) - Laci (M. Berisha, 70), Manaj (Broja, 59), Asllani
  • ŠPANJOLSKA: Raya - Navas, Vivian, Laporte (Le Normand, 46), Grimaldo - Zubimendi, Merino, Oyarzabal (Lopez, 62) - Torres (Yamal, 72), Olmo (Alex Baena, 84), Joselu (Morata, 72)
Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal