RUŽNA STRANA ZOI-JA

Spasilačka misija kako Soči ne bi postao klaonica

06.02.2014 u 13:27

Bionic
Reading

Aktivisti za prava životnija sigurno su bili u šoku nakon što su iz Rusije stigle vijesti kako je domaćin Zimskih olimpijskih igra unajmio privatnu tvrtku kojoj je jedini zadatak bio eliminirati pse lutalice s ulica Sočija

Reporteri stranih medija izvijestili su kako su već viđali tijela mrtvih pasa u gradu, ali nitko nije mogao potvrditi način na koji su uginuli. Navode se čak i brojke kako je između pet do sedam tisuća životnija ubijeno, ali nitko od gradskih čelnika nije mogao ili želio potvrditi takvu stravičnu informaciju.

Novinari su u svojim tekstovima ovaj čin organizatora nazvali olimpijskom klaonicom. Ipak, velik je broj ljudi u Sočiju kojima se nije svidjela takva čistka pa su krenuli u spašavanje.


Tako Moscov Times i Boston Globe navode brojne iskaze osoba koje su odlučile udomiti jednog ili više pasa kako bi ih spasili od smrti.

'Osjećao sam se da moram nešto učiniti. S prijateljima sam krenuo u spasilačku misiju, pronalazili smo pse i stavljali ih u svako sklonište koje smo mogli pronaći. Dobili smo pomoć i od oko 30 volontera. Sterilizirali smo ih, cijepili, očistili od nametnika i pokušavamo pronaći mjesta za njih,' rekla je lokalna stomatologinja Vlada Provotorova, na taj način spasivši oko 100 pasa…