hrvatski wunderkind

Splitskog tinejdžera Luku Vuškovića već vide u Realu: Odmah sam znao...

10.10.2024 u 06:09

Bionic
Reading

Luka Vušković briljira u Belgiji. Sedamnaestogodišnji stoper u deset je kola za Westerlo zabio četiri gola te odlično dirigira obranom belgijskog kluba. Pohvale stižu sa svih strana

Vušković je bio tema razgovora na Transfermarktovom YouTube kanalu, gdje je o njegovom potencijalu govorio Bart Tamsyn, bivši skaut Club Bruggea i trenutni Transfermarktov stručnjak za Belgiju.

Tamsyn je istaknuo kako ga je prvi put vidio u akciji dok je Vušković imao samo 15 godina.

'Odmah sam znao da će biti veliki potencijal za budućnost. Već sada ima preko 50 utakmica na seniorskom nivou. Njegovo će se tijelo još razvijati, a kad stekne još iskustva, bit će vrhunski igrač.'

Što se tiče Vuškovićeve budućnosti, Tamsyn vjeruje da bi mogao igrati za veliki klub poput Real Madrida, ali još mora raditi na donošenju odluka i izgradnji fizičke snage kako bi se mogao nositi s intenzivnim duelima, osobito u Premier ligi.

U usporedbi s bivšim igračem Tottenhama Tobyjem Alderweireldom, Tamsyn je dodao da Vušković, slično Alderweireldu, pokazuje liderske osobine i kvalitetu u defenzivnim zadacima.

'Kada vidi prostor ispred sebe, iskoristit će to. Spreman je preuzeti odgovornost u obrani i napadu'.

Na pitanje hoće li biti spreman za Premier ligu već sljedeće sezone, Tamsyn je rekao:

'To je ključno pitanje. Možda bi, poput svog brata Marija, trebao otići u Njemačku kako bi skupio više iskustva.'

Podsjetimo, Vušković se vodi kao igrač Hajduka koji je na posudbi u Belgiji, a od 1. srpnja 2025. službeno će postati igrač engleskog Tottenhama.

Standings provided by Sofascore