OZBILJNA IDEJA

Sprema se radikalna promjena u ženskom tenisu; kako će reagirati tenisači?

03.10.2016 u 21:12

Bionic
Reading

U ženskom tenisu razmišljaju o revolucionarnoj promjeni - ukinuću trećeg seta - a cilj je da nijedan meč ne traje dulje od 90 minuta

Na WTA Touru imaju ozbiljnih problema jer opada zanimanje za ženski tenis i spremni su na radikalnu promjenu. Tako se razmatra ukidanje trećeg seta, a ukoliko bi bilo 1:1 u setovima, igrao bi se super tie-break do deset poena.

'To bi nam pomoglo prilikom televizijskih prijenosa, a i gledatelje bi zadržalo na tribinama. Mislim da moramo promijeniti nešto kako bismo zadržali interes ljudi', priznao je direktor WTA Steve Simon.

S realizacijom ove ideje, kako bi se smanjilo trajanje mečeva, trebalo bi krenuti na manjim turnirima, a čelnici WTA-a uz to razmatraju da naprave kalendar sličan onom kakav ima ATP s devet mastersa

Hoće li ova revolucionarna promjena kasnije zaživjeti na grand slamovima i u ženskoj konkurenciji, ostaje nam da vidimo, ali to bi sigurno potegnulo pitanje oko raspodjele novca. Naime, nagradni fondovi na četiri najveća turnira izjednačeni su i za tenisače i tenisačice iako nježniji spol igra maksimalno tri seta, a igrači do pet.

Ženski mečevi znatno manje traju pa je bilo tenisača koji su se pobunili protiv takve podjele, a ta vruća tema mogla bi se opet pokrenuti ukoliko bi postali još kraći u odnosu na muške.