KRALJ PARIZA

Sraz divova; Alcaraz nakon četiri i pol sata pobijedio Zvereva i osvojio Roland Garros

09.06.2024 u 19:53

Bionic
Reading

Španjolski tenisač došao je do svog prvog naslova na pariškoj zemlji. U finalu je u pet setova (6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2) bio bolji od Zvereva

Carlos Alcaraz došao je do svoje prve titule u Parizu; nakon divovske borbe protiv Alexandera Zvereva osvojio je drugi Grand Slam sezone, Roland Garros.

Španjolac je pobijedio nakon četiri sata i 19 minuta sa 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2. Alcaraz sada ima tri Grand Slama na tri različite podloge; US Open, Wimbledon i Roland Garros. Danas je bio najbolji u ključnim trenucima kada se meč prelamao, u četvrtom i petom setu.

Počelo je s dva breaka, obojica tenisača su izgubila svoje početne servise. Alcaraz je kod 3:2 još jedmom oduzeo servis svom suparniku, a zatim kod 5-3 još jednom za 6:3 i vodstvo u setovima. Međutim, Zverev je odgovorio sa sljedeća dva. Pri rezultatu 2:1 u setovima za Zvereva, probudio se neki novi Alcaraz; u četvrtom i petom setu dopustio je samo tri gema suparniku.

Zverev je tako upisao i drugi poraz u finalima Grand Slama; 2020. je poražen i na US Openu, kada je titulu osvojio Dominic Thiem.