NESLUŽBENO

Srbija u šoku; vratio reprezentaciju u svjetski vrh, a sada napustio Orlove?!

10.09.2024 u 14:11

Bionic
Reading

Iako je Svetislavu Pešiću istekao ugovor o vođenju srpske košarkaške reprezentacije, očekivalo se da će mu isti biti produžen

Kako javljaju, istina neslužbeno, mediji u Srbiji, Svetislav Pešić više neće obnašati izborničku funkciju.

Pešić je prije manje od mjesec dana predvodio ‘Orlove’ do bronce na Olimpijskim igrama u Parizu i postojala je mogućnost da nastavi započetu misiju. Ta misija je trebala biti nastavljena kvalifikacijama za Europsko prvenstvo sljedeće godine, a koje se nastavljaju u studenome.

Prije olimpijske bronce, srpski košarkaši su s Pešićem kao izbornikom osvojili i srebro na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Na klupu reprezentacije iskusni stručnjak se vratio u izuzetno teškom trenutku za srpsku košarku, jer pod vodstvom Igora Kokoškova ‘Orlovi’ se nisu uspjeli kvalificirati za Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine.

Prethodno je Pešić vodio reprezentaciju Jugoslavije od 2000. do 2002. godine i s njom stigao do europskog i svjetskog trona.

Kraj suradnje s Pešićem stigao je u trenutku kada je i Predrag Danilović, iako mu je do isteka mandata preostalo tri mjeseca, otišao s čela Košarkaškog saveza Srbije.