sjajan potez

Stanišić je dobio ključeve Bayernove obrane; defanzivni dvojac seli na Old Trafford!

10.08.2024 u 17:06

Bionic
Reading

Manchester United je zaključio posao na transfernom tržištu, potvrđujući kupnju dva obrambena igrača iz redova Bayerna. Vijest je prvi prenio ugledni talijanski novinar i stručnjak za transfere, Fabrizio Romano

Prvo je dogovoren transfer desnog beka Noussaira Mazraouija (26) za 20 milijuna eura uz dodatne bonuse, a ubrzo nakon toga postignut je i dogovor za dolazak stopera Matthijsa de Ligta (24) za 45 milijuna eura uz mogućih 5 milijuna bonusa.

Ovim potezima United je, čini se, značajno ojačao svoju obrambenu liniju za predstojeću sezonu. Već ranije su doveli stopera Lenyja Yoroa iz Lillea za 62 milijuna eura. Paralelno s ovim dolascima, klub je dogovorio i prodaju desnog beka Aarona Wan-Bissake, koji će se pridružiti West Hamu za 17,5 milijuna eura, navodi Romano.

De Ligt i Mazraoui ponovno će se naći u istom klubu, što će biti treći put da igraju zajedno, nakon što su započeli svoje karijere u Ajaxu pod vodstvom trenutnog menadžera Uniteda, Erika ten Haga. De Ligt je 2019. prešao u Juventus za 85,5 milijuna eura, a nakon tri godine pridružio se Bayernu za 67 milijuna. Iste godine, Bayern je besplatno doveo i Mazraouija iz Ajaxa.

Uz već postojeću konkurenciju unutar Bayerna, odlazak dvojice ključnih braniča otvara prostor Josipu Stanišiću da se nametne novom treneru i pokaže svoju vrijednost. Ovo bi mogla biti ključna sezona za njega, u kojoj će dobiti priliku učvrstiti svoju poziciju u momčadi i potencijalno postati jedan od nositelja igre u obrambenom dijelu Bayerna. Uzimajući u obzir njegovu mladost i potencijal, Bayern bi mogao imati dugoročno rješenje u Stanišiću, što je vrlo važno u kontekstu kluba koji se uvijek natječe za najveće trofeje.