supersport hnl

Razočarani trener Osijeka iskreno progovorio o problemima uoči derbija s Dinamom

10.08.2024 u 13:35

Bionic
Reading

Derbi 2. kola SuperSport HNL-a u nedjelju na Opus Areni igraju Osijek i Dinamo (21 sat, MASport1, MAXtv). Susret je najavio trener Osijeka Federico Coppitelli

Iza Osijeka je teških tjedan dana. Prvo su na otvaranju nove sezone SuperSport HNL-a na svom terenu doživjeli poraz 2:1 od novog prvoligaša Šibenika, a potom su u četvrtak u 3. pretkolu Konferencijske lige na Opus Areni odigrali 1:1 protiv Zire koja je za remi zabila u 96. minuti utakmice iz penala.

Jasno je da je trener Osijeka Federico Coppitelli poprilično razočaran, njegova je momčad dodatno uzdrmana prodajom najboljeg igrača i prvog strijelca Ramona Miereza, a u takvoj atmosferi već sutra (nedjelja, 11. kolovoza, 21 sat, MAXSport1, MAXtv) u derbiju 2. kola SuperSport HNL-a na Opus Arenu stiže Dinamo!

'Ostao nam je samo jedan dan pripreme za susret s najjačom momčadi u Hrvatskoj. Nije dovoljno, ali moramo to prihvatiti. Trenutak za susret s Dinamom nije baš najbolji jer smo mi još uvijek u tranziciji i evoluciji momčadi', kazao je Coppitelli te nastavio:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Imam li dovoljno igrača? Prosudite sami. Nije moje da pričam o tome. Moj je posao na najbolji način iskoristiti dečke koje imam na raspolaganju.'

Derbi s Dinamom stiže nezgodnom trenutku...

'Bit će promjena u momčadi, u to nema nikakve sumnje, ali u ovom trenutku još ne mogu reći na kojim pozicijama. Momčad uvijek slažem prema onom što vidim na terenu i na treninzima. Smatram kako uopće ne igramo loše, ali uvijek budemo žrtva nekakvih velikih individualnih propusta', kaže Coppitelli pa dodaje:

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Kako ih riješiti? Jednostavno, moramo ih prestati činiti.'

Koliko je momčad uzdrmana nakon što je u posljednjim sekundama izgubila prednost protiv Zire?

'Malo nas je moralo uzdrmati. Međutim, igramo protiv Dinama, prošle sezone smo u susretima s njim bili redovito dobri, ali smo na frustrirajući način ostajali bez pravog rezultata jer smo primali golove u posljednjim trenucima. Mislim da i sad igramo dobro, ali skupo plaćamo i najmanji trenutak dekoncentracije. Međutim, mislim da smo uz podršku naših navijača sposobni odigrati dobru utakmicu', kaže Marko Malenica, jedan od golmana Osijeka.

  • +24
1. kolo SuperSport HNL-a, Osijek - Šibenik (4.8.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL
Standings provided by Sofascore