PO UZORU NA MAMIĆA

Štimac: One koji me kritiziraju nabijem na onu stvar

07.09.2013 u 23:31

Bionic
Reading

Iako je u petak proslavio rođendan, te si za 46. sviječicu 'poklonio' bod na teškom gostovanju u Beogradu, Igor Štimac ipak tijekom noći zamjerio je kritičarima

Veselo raspoloženje u kojem je bio odmah po svršetku utakmice, zamijenilo je tiekom noći na subotu, relativno drzak ton Igora Štimca.

Kako pišu 24 sata, negdje oko dva sata u noći, Štimac je 'raspalio' po kritičarima, najavivši sljedeće dvije utakmice u skupini.

'Da budemo kompletni u doigravanju. Tako. Rezultat me manje zanima, mi smo svoj rezultat ostvarili u Beogradu. A one koji će ocjenjivati mene kao trenera po rezultatima iz tih utakmica nabijem na jednu stvar. Važne su mi one dvije kasnije'.

Značajan je i koeficijent da budemo nositelji?

'Apsolutno. Ali neću srljati pod cijenu da umanjim izglede u doigravanju. Pa postoje prioriteti. Bit ćemo sigurno nositelji, možemo u najgorem slučaju biti na 11. mjestu tablice Fife. Po novom izračunu trebali bismo biti deveti, preskaču nas Grčka i Belgija, a mi opet idemo ispred Portugala', izjavio je Štimac i nastavio:

'Idemo odigrati dobru utakmicu s Belgijom, uživati u njoj koliko je moguće. Napravit ćemo da par djece debitira, da osjete što je to'.

Znači, Halilović bi trebao igrati prvi put za bodove?

'Tako je. Kondicijski ga treba dovesti na tu razinu i gurati u tu priču'.

Spomenuli su mu da i u Hrvatskom dragovoljcu tvrde kako imaju igrače za reprezentaciju.

'Dobro se zna u kojim su klubovima igrači za reprezentaciju. A njima u Sigetu se poserem u usta', vulgarno je komentirao izbornik, koji je došao u situaciju da mu uspjeh na klupi Hrvatske ovisi o ishodu dodatnih kvalifikacija.

'Ne brinite se za mene. Ja imam izbora ići raditi, ali obožavam živjeti u Hrvatskoj. Niti ćete vi definirati kakav sam trener niti hrvatska javnost nego to kakve ću ponude imati i koga ću voditi. Pitanje je što znači biti uspješan u kvalifikacijama. Čime se to mjeri. Koji su to parametri'.

Jednostavno je to, tko se plasira na veliko natjecanje je uspješan, tko ne uspije nije.

'Ako pitate hoću li podnijeti ostavku - hoću vraga!', rekao je izbornik i vratio se na Halilovića te na kojoj ga poziciji vidi:

'On je playmaker. Tko može u Dinamu predriblati dva igrača i donijeti prevagu ako nema Sammira? Nitko.'