završio u bolnici

Štimac optužio Savez za pritisak, čeka ga otpremnina: Hitno sam operirao srce

12.09.2024 u 11:11

Bionic
Reading

Igor Štimac oprostio se od funkcije izbornika nogometne reprezentacije Indije sredinom lipnja 2024. godine, nakon pet godina suradnje.

Kako je izvijestio The Guardian, rastanak je bio buran, obilježen 'razočaravajućim rezultatima, operacijom srca i optužbama za korištenje usluga astrologa'.

Štimac je nakon prijevremenog raskida ugovora dobio otpremninu u iznosu od oko 400.000 dolara, što je značajna svota za Indijski nogometni savez, koji se već neko vrijeme bori s financijskim poteškoćama, piše Hindustan Times.

Štimac je prilikom odlaska optužio Savez za nepodnošljiv pritisak koji je, prema njegovim riječima, doveo do hitne operacije srca.

'Nitko ne zna ovo što ću vam sada reći. Zbog toga sam završio u bolnici i hitno su mi operirali srce' izjavio je Štimac na konferenciji za novinare, prema navodima The Guardiana. Savez je odgovorio tvrdnjama da Štimac preuveličava događaje te da se konzultirao s astrologom prilikom sastavljanja momčadi.

Tijekom svoje petogodišnje karijere na čelu Indije, Štimac je vodio reprezentaciju kroz 53 utakmice, ostvarivši 19 pobjeda, 14 remija i 20 poraza.