FIFA_SP_2018.svg

PROBLEMI SA 'ZADNJOM LOŽOM'

Subašić otkrio što je kazao Daliću kada se činilo da neće moći nastaviti utakmicu s Rusijom

Bionic
Reading

Nakon što je Hrvatsku spašavao u ogledu protiv Danske, Danijel Subašić i u četvrtfinalnom ogledu protiv Rusije bio je jedan od junaka

Iako je Luka Modrić ponio trofej za najboljeg igrača utakmice velike zasluge za prolazak Hrvatske u polufinale Svjetskog prvenstva pripadaju i Danijelu Subašiću.

Vratar Monaca u jednom se postavljanju lopte primio za mišić 'zadnje lože' i pao na pod. Odmah je bilo jasno da nije bezazleno, a dodatni je problem bio taj što je Dalić do tada već napravio tri promjene.

Međutim, uz pomoć liječničke službe, doktora Zorana Bahtijarevića i Saše Jankovića, osposbljen je za nastavak utakmice.

Na svu sreću, nakon par minuta, sudac je označio kraj utakmice i poslao igrače na odmor prije pdoužetka. Tada je na scenu stupio fizioterapeut Bojan Radanović koji je masažom, kremama i ledom osposobio Subašića, te se je bivši golman Zadra, vratio na gol.

U tih 30 minuta Subašić je imao još nekoliko izvanrednih interevencija. Nažalost, kod gola Fernandesa nije mogao ništa pa su o pobjedniku opet odlučivali jedanaesterci.

A onda je Subašić uspio skinuti udarac Smolova, što je bio dodatni poticaj njegovim suigračima.

Međutim, kako je stvar o krucilanoj poziciji u momčadi, jasno je da nas njegovo stanje itekako brine. Tim prije, što je utakmica protiv Engelske na rasporedu već u srijedu.

'U ovom trenutku ne znamo ništa. U nedjelju ćemo ići na snimanje', rekao je za tportal dr. Saša Janković, ali i ohbrabrio sve.

'Vjerujem da ipak nije ništa ozbiljno, jer Danijel je do kraja normalno branio', kazao je Janković.

  • +21
Danijel Subašić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Subašić je nakon utakmice kazao kako je već na zagrijavanju osjetio da ga malo zateže.

'Glavno je da smo mi prošli dalje, Sve drugo je nebitno. Idem na snimanje, ali mislim da neće biti nikakvih problema. Rekao sam izborniku da me ne vadi iz igre i da ću igrati s jednom nogom ako treba, neka sačuva tu izmjenu za nekoga drugog', kazao je Subašić dodavši kako je ovaj rezultat nagrada za sva njihova odricanja.

'Ponosan sam, sretan i prepun zadovoljstva. Svi izgaramo za ovo i svi želimo napraviti nešto više', istaknuo je Subašić.

Protiv Rusije nije obranio tri jedanaesterca kao protiv Danske. Bio je dovoljan jedan, prvi, Fjodoru Smolovu, a potom je Mario Fernandes promašio cijeli gol.

'Znao sam da čovjek tako puca jedanaesterce, ali opet kažem to je sve lutrija. Iz našeg zajedništva dolazi i ovaj rezultat. Svi ginemo jedni za drugog i zaslužili smo prolaz i bez jedanaesteraca', pojasnio je.

Za idućeg suparnika Englesku ima samo riječi hvale, ali je naglasio da kada mi igramo kompaktno i iskačemo na kontre onda smo još opasniji.

  • +38
SP u nogometu, četvrtfinale: Rusija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Plasmanom u polufinale ostao u igri za nagradu za najboljeg vratara prvenstva. Preostala trojica su Francuz Hugo Llorios, Englez Jordan Pickford, te Belgijanac Thibaut Courtois.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal