PRESJEDANJE U TURSKOJ

Svaguša otišao prodati Ibričića i Sharbinija?

03.12.2010 u 21:48

Bionic
Reading

Predsjednik Hajduka Joško Svaguša otputovao je u Istanbul, a u Splitu se špekulira da je u pitanju prodaja Senijada Ibričića i Anasa Sharbinija

Premda službene informacije o putovanju Hajdukova predsjenika Joška Svaguše govore da je prvi čovjek Hajdukove uprave otputovao zbog privatnih razloga, u Splitu se nagađa da je u pitanju razgovor o prodaji najvrednijih eksponata iz Hajdukove svlačionice u zimskom prijelaznom roku.

Svaguša je, navodno, krenuo na privatno, sedmodnevno putovanje u Dubai, no intrigira podatak da je putovao preko Istanbula gdje bi se trebao zadržati jedan dan. A upravo su iz Istanbula prošloga ljeta stizale najkonkretnije ponude za Senijada Ibričića, Galatasaray je navodnio bio spreman platiti sedam milijuna eura za Ibru, dok je Fenerbahče pokazivao interes za Anasa Sharbinija.

Potvrdu nagađanja o Svagušinom putovanju u Tursku nije bilo moguće dobiti u klubu, a predsjednikov mobitel zvonio je 'u prazno'.

Pojavila se, također, neprovjerena, informacija i da se širokom popisu klubova zainteresiranih za usluge Hajdukova reprezentativca Ivana Strinića pridružila i talijanska Sampdoria. Strinićev zastupnik potvrdio je interes, no ogradio se te rekao da je ionako sve u rukama Hajduka, koji bi morao odraditi cijenu odštete za Strinića i tek tada bi ozbiljni razgovori mogli početi.

Do zimske stanke Hajduk će odigrati u nedjelju poritv Šibenika, potom prijateljsku utakmicu s Rosenborgom te za kraj i posljednji ogled Europske lige s Anderlechtom. Prijelazni rok još nije počeo, ali špekulacije i rasprodaja Hajdukovih igrača već jest.