TORCIDA MU JE 'MRAK'

Svaguša se nije tukao, već samo verbalno sukobio

30.11.2009 u 15:56

Bionic
Reading

Predsjednik Hajduka Joško Svaguša tvrdi da se nije tukao s Torcidom na Bačvicama, nego se verbalno sukobio sa starim poznanikom kojem nije prvi put to da ga provocira

Splitom je prohujala vijest da su se predsjednik Hajduka Joško Svaguša i član Nadzornog odbora Ivica Livaja u noći na nedjelju sukobili s Torcidom u noćnom klubu Tropic na Bačvicama. Navodno je oko četiri sata ujutro zbog incidenta uredovala i policija, no glasnogovornica splitske policije Marina Kraljević Gudelj tvrdi da nije bilo intervencije jer policajci nisu zatekli remećenje javnog reda i mira.

Svaguša demantira pisanje Slobodne Dalmacije u kojoj stoji da nije bio na utakmici s Osijekom i da je sudjelovao u spomenutom sukobu s Torcidom.

U priopćenju, objavljenom na klupskom web portalu, stoji:

'U subotu je Svaguša proveo više od pola dana na stadionu jer je prije utakmice sudjelovao u radu Nadzornog odbora, a i nakon utakmice se zadržao u klubu više od dva sata. Nije točno da je na Bačvicama te noći sudjelovao u fizičkom sukobu jer sukoba takve vrste nije bilo. Pogotovo ne s Torcidom. Radilo se samo o verbalnom sukobu jedne osobe kojoj nije prvi put da traži konflikt s Joškom Svagušom', stoji u priopćenju. U njemu se pojašnjava i da Hajduk ne stoji iza povećanog broja policajaca na derbiju s Osijekom te da je sigurnosnu procjenu i broj policajaca odredila PU splitska.

Također, Svaguša tvrdi 'kako ovaj sitni eksces nema nikakve veze s Torcidom i uopće s navijačima, a tužno je da pojedini novinari stvarno pokušavaju graditi status na neistinama te žele srušiti već najavljeni razgovor s navijačima'.