ISTRA - OSIJEK 0:1

Sve je jasno kada se u Puli skandira 'Panadiću, odlazi'

16.07.2016 u 20:50

  • +3

MAXtv Prva liga, 1. kolo: Istra 1961 - Osijek

Izvor: Cropix / Autor: Danijela Peracic / CROPIX

Bionic
Reading

U drugoj utakmici 1. kola MAXtv lige, Istra 1961 na svom je stadionu u Puli dočekala Osijek. Gosti iz Slavonije upisali su pobjedu 1:0, svoju drugu u posljednjih 15 utakmica s Istranima

Nakon turbulentnog završetka prošle sezone, u kojoj je Osijek osvojio osmo mjesto, dok se Istra 1961 za prvoligaški status borila kroz dodatne kvalifikacije, obje momčadi nadaju se boljoj - novoj sezoni. S time da je Osijeku kudikamo lakše, jer tijekom ljetnih mjeseci u klub je stigao kapital koji bi trebao olakšati rad treneru Zekiću i upravi kluba.

Tijekom prijelaznog roka bilo je i nekoliko promjena u igračkom kadru, posebice kod domaćina kojima su se priključili Roce, Collins, Stepčić, Georgiev... Osijeku su se pak priključili Barišić i Boban pa je dojam bio da Istra jača ulazi u taj okršaj.

Imali su domaćini i dodatni motiv jer od pobjede protiv Osijeka, a bilo je to 17. listopada 2015. godine, nisu upisali ni jednu prvenstvenu pobjedu. U međuvremenu su odigrali čak 26 utakmica.

Ipak, start utakmice pripao je gostima, koji su već u petoj minuti stigli i do vodstva.

Strijelac za 0:1 bio je Antonio Perošević, kojem je dobro ubacio Knežević nakon što je prevario Rocu.


U nastavku dvoboja Istra je ipak uspjela uspostaviti kontrolu igre pa je u 16. minuti mogla i do izjednačenja. No Collinsonov udarac bio je preslab za Mikulića.

Vratar Osijeka bio je na mukama i u 26. minuti. Georgiev je pucao glavom, a Mikulić refleksno izbio loptu u korner. Nakon ubačaja iz kuta Mikulić je još dva puta zaustavljao udarce domaćih, prvo Georgieva a onda i Rocin. Ostalo je 0:1.

Osijekov vratar oprezan je bio i u 35. minuti, kada je Gržan pokušao ubaciti s desne strane, ali je loptu lagano dodirnuo Roce. Ipak, Mikulić se nije dao prevariti.

Gosti su poluvrijeme zatvorili udarcem Mioča s nekih 25 metara, ali Brkić ga je samo ispratio pogledom.

Muke po Panadiću nastavile su se i u nastavku, jer u 52. minuti Šime Gržan je zbog gluposti, odnosno nesportskog napucavanja lopte od suca Strukana dobio drugi žuti, točnije crveni karton.

Brojčanu prednost Osijek je mogao iskoristiti već u 55. minuti, kada je nakon slobodnog udarca Perošević ostao sam pred golom domaćih, ali pucao je visoko preko gola.

U 63. minuti gosti su imali dvije nove prilike, ali ni Knežević ni Boban nisu bili precizni.

U 68. minuti Knežević je napravio grešku na polovini domaćih, sijevnula je brza kontra ali Knežević je morao startati na Istrinog igrača zbog čega je dobio žuti karton a domaćini priliku iz slobodnjaka. No, Stepčićev udarac bio je preslab.

Posljednju priliku za izjednačenje domaćini su imali u 85. minuti, no udarac Bouhne Mikulić je uspio zaustaviti.

Naravno, Osijek s obzirom na rezultatsku prednost nije previše riskirao te se do kraja dvoboja uglavnom povukao na svoju polovicu terena. Istina, imali su gosti malih problema jer je u drugoj minuti sudačke nadoknade Štrkalj isključen, ali nije bilo vremena za preokret.

A rezultat svega bila je pobjeda Osijeka na startu prvenstva, odnosno nastavak negativnog niza Istre 1961 od 27 utakmica bez pobjede, dok se s tribina vikalo: 'Panadiću, odlazi!'