DERBI SKUPINE

Šveđani otkrili kako misle slomiti hrvatske rukometaše

16.01.2014 u 21:33

Bionic
Reading

Hrvatska i Švedska u petak (18 sati) odlučit će koja će reprezentacija u drugi krug prenijeti četiri boda, a iz skandinavskog tabora obranu su istaknuli kao ključ za pobjedu

Hrvatska i Švedska stari su rukometni rivali, a u Danskoj će veliku prednost na tribinama imati skandinavska reprezentacija. Arena Brondba Hallen rasprodana je, većina karata otišla je u ruke Šveđana, a na tribinama će se pojaviti i švedski princ Daniel.

'Mislim kako će to biti neizvjestan i težak susret, definitivno trebamo fantastičnog vratara, dobru obranu i sjajne navijače,' poručio je švedski pivot Andreas Nilsson.

On je kao ključnu figuru izdvojio svojeg vratara Mattiasa Anderssona, iskusnog 35-godišnjaka koji je u srijedu protiv Bjelorusije upisao svoj 100. nastup za reprezentaciju, a na ovom turniru je na vrlo dobrom postotku obrana od 44 posto.


Švedska će na Golužine izabranike istrčati kompletna iako su bili upitni Magnus Jernemyr te Mattias Zachrisson.

'Obojica su trenirala; dobili su par udaraca, ali nije to ništa ozbiljno', rekao je glasnogovornik švedske nacionalne vrste.

Dodajmo kako su Hrvatska i Švedska igrali osam puta, a naši reprezentativci su uspješniji, jer su slavili u pet navrata.