SAVRŠENA ORGANIZACIJA

Svi žele u Zadar; koliko košarkaških velikana na okupu!

27.09.2015 u 21:31

  • +15

Gala večer za pamćenje košarkaških zvijezda i hrvatskih slavuja

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Iva Perinčić

Bionic
Reading

Zadarski ljubitelji košarke u tjednu koji je iza nas zaista su mogli uživati u sjajnoj košarci na Zadar Dogus Basketball Tournamentu gdje su na terenu, šetnji gradom ili na kavi negdje uz more mogli susresti mnoge sadašnje i bivše velikane

U četiri dana najjačeg predsezonskog turnira u Europi u dvorani Krešimir Ćosić zaigrali su tako, osim domaćina Zadra, sve redom euroligaši; grčki Olympiacos, njemački Bayern, srpska Crvena zvezda te turske momčadi Fenerbahce i Darussafaka Dogus.

Iako neke momčadi nisu igrale u najjačem sastvu, jer su neki igrači dobili poštedu zbog nastupa na Eurobasketu, imena kao što su bivši NBA igrači Vassilis Spanoulis, Jan Vesely, Pero Antić i drugi izazivala su uzdahe.

Kako bi cijeli turnir dobio na težini organizator je priredio i Zvjezdani spektakl te gala večeru Zadar Dogus Basketball Tournamenta koja će se dugo pamtiti. Jedinstvena večer, u kojoj je hrvatski kuhar svjetskog glasa Tomislav Karamarko čarobnim delicijama košarkaške zvijezde odveo na nezaboravno putovanje, osvijetlila je jesensku zadarsku noć. Bilo je tu svega, od škampa i jastoga do mesnih specijaliteta i čudesnih slastica…

'Zahvaljujem svim sudionicima turnira na odazivu. Drago nam je da organizacija ide svojim tijekom te da se svi osjećaju kao kod kuće. Sa zadovoljstvom najavljujem još mnogo ovakvih turnira!“', izjavila je organizatorica Zdenka Zrilić.

Osim aktualnih košarkaških zvijezda tijekom večeri susreli smo mnoge velikane kao što su Petar Skansi, Rato Tvrdić, Petar Popović, zatim Stojko Vranković koji se tog dana vratio iz Atene gdje je primio nagradu navijača Panathinaikosa i drugi.

U gala večeri uživao je i proslavljeni grčki playmaker Theodoros Papaloukas koji se nakon karijere 'bacio' u menadžerske vode, a viđeni su još Ibrahim Kutluay, Slovenac s talijanskom putovnicom Gregor Fučka i mnogi drugi.

'Posvetio sam se trenerskom poslu, a trenutačno radim samo individuano kao što je nekad samnom radio Pino Grdović, jedna od najvažnijih osoba u mojoj karijeri. Drago mi ga je bilo vidjeti ovdje u Zadru na ovom sjajnom turniru', kazao nam je 44-godišnji Fučka.

U društvu najtrofejnijeg europskog trenera Željka Obradovića dobro se zabavljao glavni menadžer Fenerbahcea Maurizio Gherardini, 60-godišnji talijanski genijalac koji je u karijeri kao glavni operativac radio čuda u momčadima kao što su Benetton, zatim NBA momčadi Charlotte Bobcats, Toronto Raptors i Oklahoma City Thunder.

Bivši košarkaš Marko Pešić, glavni menadžer njemačkog Bayerna (njegov otac Svetislav je trener Bayerna), kazao nam je kako uživa u Zadru. 'Ovaj turnir je pun pogodak. Vratit ćemo se opet'.

Zanimljiv sugovornik bio je i igrač Bayerna Duško Savanović koji nam je nekoliko riječi kazao o svom djetinjstvu u Zagrebu.

'Ja sam rođeni Zagrepčanin i kada sam završio prvi razred osnovne škole tata, koji je radio u policiji, dobio je prekomandu u Srbiju gdje sam i počeo igrati košarku. Volim Zagreb i još uvijek tamo imam jako dobrih prijatelja. Živjeli smo na Krugama, nedaleko Lisinskog, a taj dio grada sada zaista izgleda svjetski', ispričao nam je Savanović.

Međutim najveća faca na večeri, bez obzira na prisutnost zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmetu, svakako je bio predsjednik turske Dogus grupe Ferit Sahenk. Naravno, došlo je i puno poznatih gostiju iz Zadra među kojima je najpoznatija svakako bila proslavljena hrvatska odbojkašica Barbara Jelić Ružić.

Dodajmo još kako su uzvanike zabavljali mladi zadarski glazbenici Elena Stella i Ivan Županović iz popularnog TV show-a The Voice. Nema sumnje kako će nakon savršeno odrađenog Zadar Dogus Basketball Tournamenta već sada neki klubovi rezervirati svoje mjesto za rujan 2016. Lijepa moderna dvorana, savršeni uvjeti i organizacija te lijepo sunčano vrijeme i tirkizno more dovoljni su argumenti. Bolje ne može.