psk_2

SPALLETTI NA MUKAMA

Talijanima otpada jedna od najčvršćih karika; iza sebe ima sezonu iz snova

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 30.05.2024 19:18
  • Objavljeno 30.05.2024 u 19:18
Bionic
Reading

Branič Intera Francesco Acerbi (36) ozlijeđen je i neće se pridružiti talijanskoj reprezentaciji koja u petak počinje pripreme za EURO, objavio je u četvrtak Talijanski nogometni savez.

'Zbog posljedica upale stidne kosti, Francesco Acerbi neće biti dio Nazionalea koji će od petka biti na pripremnom treningu u Nacionalnom trening centru Coverciano', rekao je FIGC u priopćenju za javnost.

Ako bi se Acerbi povukao s EURA, na kojem će Italija braniti titulu, izbornik Luciano Spalletti mogao bi pozvati Juventusovog braniča Federica Gattija, koji ima tri utakmice za Azzure.

Spalletti će tako u petak imati na raspolaganju 27 igrača od 30 pozvanih - uz Acerbija, ozlijeđenog, dvojica igrača Atalante Giorgio Scalvini i Gianluca Scamacca i dalje su na raspolaganju svom klubu koji svoju posljednju prvenstvenu utakmicu igra u nedjelju, protiv Fiorentine .

Acerbi je nastupio 34 puta za talijansku momčad, uključujući tri utakmice na EURU 2021. Ove sezone s Interom je bio prvak Italije, a u naslov je ugradio 29 utakmica, tri gola i jednu asistenciju. Osim toga, osvojio je i Super kup.

Italija će se u grupnoj fazi EURA 2024. sučeliti s Albanijom, Španjolskom i Hrvatskom.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal