OSVOJIO TURNIR

Teniski svijet se divi Čiliću: 'Car! Budući član Kuće slavnih'

25.09.2024 u 08:46

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić osvojio je naslov na teniskom ATP turniru u Huanghzouu nakon što je u finalu sa 7:6(5), 7:6(5) pobijedio 43. tenisača svijeta Zhizhena Zhana iz Kine.

Čilić je u svom 37. ATP finalu u karijeri, i prvom nakon Tel Aviva 2022., osvojio svoj 21. naslov u karijeri. Zadnji naslov prije ovog osvojio je u Sankt Peterburgu 2021. godine.

Sa 777. pozicije Čilić je postao najniže rangirani osvajač neke ATP titule u povijesti. Dosad je to bio Australac Lleyton Hewitt koji je 1998. godine kao 550. igrač svijeta osvojio Adelaide.

'Kakav tjedan! Ovo je budući član Kuće slavnih', komentirao je na X-u José Morgado, jedan od najpraćenijih svjetskih teniskih novinara. Novinarka Stephanie Myles nazvala je Čilićev trijumf u Kini impresivnim, a Tennis TV piše da se Čilić potpuno vratio.

Novinar Ivan Aguilar podsjeća da je Čilić prije četiri mjeseca bio na operaciji i da je srušio teniski rekord trijumfom u Kini, a 35-godišnjem hrvatskom tenisaču dive se i teniski fanovi.

'Naslovi u 2024. godini: Đoković nula, Nadal nula, Čilić jedan', 'Marin Čilić je fantastičan i treba biti uzor svima', 'Da vam je netko rekao da će Čilić osvojiti turnir nakon skoro dvije godine pauze, ne biste mu povjerovali', 'Prekrasno ga je vidjeti s peharom i osmijehom nakon duge pauze', 'Car', samo su neki od komentara s društvenih mreža.