A NA VRHU JE...

TOP 5 Cro Copovih borbi o kojima se i danas priča

10.11.2015 u 10:36

Bionic
Reading

Svjetska borilačka scena ostala je siromašnija za jednog od najatraktivnijih gladijatora u povijesti – Mirka Filipovića. Cro Cop je završio karijeru, a mi smo prema našem sudu izdvojili njegovih pet najboljih borbi u MMA-u

5. Antonio Rodrigo Nogueira Minotauro (9. studenoga 2033., Tokio)
Minotauro je legenda ovoga sporta, pionir MMA, a njihov meč bio je za privremeni pojas u PRIDE-u. Borba je proglašena najboljom u 2003. u toj organizaciji, a slavio je Brazilac. U prvoj rundi Cro Cop je bio znatno bolji, sijevali su udarci i većina boraca bi poslije svega što je preživio Minotauro ostala ležati. No Brazilac se vratio u drugoj rundi, trenutak Cro Copove nepažnje bio je dovoljan za polugu i ludo slavlje u brazilskom kutu. Dosta se spekuliralo o njihovom drugom dvoboju u UFC-u, ali on se nikada nije dogodio. I Minotauro je u mirovini.


4. Josh Barnett (10. rujna 2006., Saitama)
U tom razdoblju Mirko je bio na vrhuncu svoje moći. Djelovao je zastrašujuće. Na turniru PRIDE-a prvo je demolirao Wanderleija Silvu (meč broj dva u ovom tekstu), a onda je nekoliko sati kasnije u finalu jednostavno uništio Amerikanca koji nije nikada dobro prolazio u okršajima s njim. Bila je to fantastična izvedba Hrvata koja je trajala tek jednu rundu. Barnett nije dulje mogao izdržati.


3. Gabriel Gonzaga (11. travnja 2015., Krakow)
Na kraju je ispalo da je ovo bila zadnja Cro Copova borba. Bio je to novi povratak našeg gladijatora u UFC i osvetnički meč protiv Gonzage koji je osam godina ranije šokirao Mirka, ali i cijeli svijet njegovim oružjem high-kickom. Osveta je uspjela, iako u prve dvije runde nije izgledalo dobro za Cro Copa. No u trećoj rundi veliki preokret. Udarcima šake i laktovima otpor brazilskog ratnika bio je slomljen. Predstava večeri.


2. Wanderlei Silva (10. rujna 2006., Saitama)
Brazilac je svojim stavom i ponašanjem izazivao bijes kod fanova MMA pa tako i kod Mirkovih kada su se drugi puta susreli u ringu (prvi puta je bilo neodlučeno). I s užitkom su gledali kako hrvatski borac u prvoj rundi doslovce uništava bahatog Silvu. Prebijanje brazilsog velikana okončano je strašnim high-kickom u glavu.


1. Fedor Emelianenko (28. kolovoza 2005., Saitama)

Meč protiv moćnog Rusa proglašen je najboljim u 2005., a u svim izborima uvijek je među TOP 5 najboljih svih vremena, nerijetko na samom vrhu. Bile su to tri runde pravog rata u kojima je nažalost Cro Cop jednoglasnom sudačkom odlukom izgubio od 'Posljednjeg cara'. Emelianenkovo lice bilo je izubijano, no za suce ostavio je nešto bolji dojam.