svi bi u maksimir

Torcidi nije dosta 2.400 ulaznica za nedjeljni derbi, a iz Dinama su objasnili zašto im ih ne žele ustupiti još

02.12.2021 u 18:20

Bionic
Reading

Četiri uzastopne Hajdukove pobjede pod vodstvom Valdasa Dambrauskasa, prolazak u polufinale Kupa, Dinamovo ispadanje u istom natjecanju, prekid suradnje s trenerom Krznarom... Sve su to činjenice koje su Hajdukove navijače dignule na noge i zbog kojih bi mnogi željeli uživo gledati nedjeljni derbi (17.30 sati) na maksimirskom stadionu

Euforija je zavladala Splitom. Hajduk je u pozitivnom nizu, Dinamo baš i nije, pa su navijači Bilih odlučili u što većem broju doći u Zagreb i dati podršku svom klubu.

Za nedjeljni derbi, koji počinje u 17.30 sati, dobili su 2.400 ulaznica, a one su razgrabljene u sekundi.

naravno, splitski će navijači biti odvojeni od domaćih, i to na južnoj tribini, čiji je kapacitet inače i veći.

No, iz Dinama su ustupili tek ovaj dio kontingenta, pa su s Dalmatinskog portala poslali upit zašto Hajdukovih navijača ne može biti više na južnoj tribini.

Iz Dinama su Dalmatinskom portalu poslali odgovor.

'Poštovani, u nastavku šaljemo odgovor na Vaš upit. GNK Dinamo kao organizator utakmice Dinamo - Hajduk (nedjelja, 05.12.2021., 17:30h) u obvezi je, a sukladno članku 5. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima procijeniti mogućnost izbijanja nereda i nasilja na sportskom natjecanju. Sukladno tome, a na temelju ranijih događaja na utakmicama između Dinama i Hajduka, koje su obilježila višestruka kršenja zakona od strane gledatelja na tribini jug, GNK Dinamo je donio odluku o tome da HNK Hajduk za utakmicu stavi na raspolaganje 2 400 ulaznica za tribinu jug, 200 ulaznica za južni dio tribine zapad te 64 ulaznice za lože stadiona Maksimir.

Temeljem svega navedenog, GNK Dinamo i HNK Hajduk su 29.11.2021. godine potpisali Ugovor o međusobnim pravima i obvezama kod distribucije ulaznica za ovu utakmicu. S obzirom na to da je trenutni kapacitet stadiona Maksimir (bez neuporabljive tribine istok) 24 851 sjedećih mjesta, razvidno je da je Dinamo za Hajdukove navijače osigurao 10,70% ukupnog kapaciteta stadiona, a s obzirom na to da u slobodnoj prodaji neće biti tribina sjever gore i dio tribine zapad gore, raspoloživi kapacitet stadiona je 18 922 mjesta, tako da je Dinamo u naravi na raspolaganje Hajduku stavio 14,07% raspoloživog kapaciteta.

Od strane policije ova utakmica je proglašena utakmicom visokog sigurnosnog rizika kao i od strane HNS-a, a u skladu s kriterijima iz članka 52. Pravilnika o sigurnosti na nogometnim utakmicama HNS-a, te smo odlučili kako smo ranije objasnili. U skladu s takvim kriterijima i sigurnosnom prosudbom smanjen je ukupni raspoloživi kapacitet stadiona za utakmicu u nedjelju pa tako i ukupnog kapaciteta tribine jug.'