PRED STRANIM KAMERAMA

Transparenti protiv HNS-a i na spektaklu koji nema veze s nogometom

20.04.2017 u 10:08

Bionic
Reading

Hrvatski biciklist Kristijan Đurasek pobjednik je druge etape utrke Tour of Croatia vožene u dužini od 107 kilometara od Trogira do Vrata Biokova iznad Makarske, a pojedinci su ovaj događaj iskoristili za iskazivanje nezadovoljstva zbog stanja u hrvatskom nogometu

Tijekom druge etape uz stazu je osvanulo nekoliko transparenata protiv Hrvatskog nogometnog saveza koji su se mogli vidjeti u Trogiru, Splitu i Podstrani.

Na njima je pisalo 'HNS mafija', '#ZOS' (Zakon o sportu), 'Hrvatski nogometni savez – mafija'...

Pojedini navijači koji se ne slažu s vodstvom HNS-a i njihovim načinom rada tako su iskoristili ovaj međunarodni događaj, kojeg prenose i strane televizije, kako bi poslali svoju poruku u svijet.

  • +3
Transparenti protiv HNS-a na Tour of Croatia Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

Inače, što se tiče same utrke do vrlo lijepe pobjede, protiv jednoga od najvećih biciklista svih vremena Vincenza Nibalija, u srijedu je došao Hrvat, član UAE Team Emiratesa Kristijan Đurasek. Dvadesetdevetogodišnji Varaždinac slavio je u drugoj etapi trećeg izdanja Toura of Croatia, voženoj od Trogira do Biokova, dužine 107,7 kilometara, nakon što je u posljednjih 300-tinjak metara uspona krenuo u napad na koji ostatak konkurencije, među kojom je bila i talijanska perjanica Bahrain Merida Pro Cycling Teama, nije imao odgovora. Ciljnom ravninom Đurasek je prošao u vremenu 2 sata 43 minute i 38 sekundi pobijedivši ispred Španjolca Jaimea Rosona (Caja Rural-Seguros), Nibalija te mlađahnog dvojca iz CCC Sprandi Polkowica, Čeha Jana Hirta i Austrijanca Felixa Grossschartnera. Roson je ciljem prošao u vremenu pobjednika, dok su Nibali i Hirt zaostali tri sekunde.

Trenutačno najbolji hrvatski biciklist time je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku koje će, ne bude li kikseva u grupnim završnicama idućih dviju etapa, biti golem izazov sačuvati u petoj, kraljevskoj etapi Toura of Croatia, koja se u subotu vozi od Poreča do Učke. Varaždinac ima šest sekundi prednosti pred Rosonom te devet pred Nibalijem.