sve zbog sankcija

Trener Chelseaja progovorio o drami koju klub proživljava: Igrat ćemo dok god imamo dovoljno dresova i goriva u autobusu

11.03.2022 u 10:14

Bionic
Reading

Aktualni osvajač Lige prvaka, londonski Chelsea, našao se pod oštrim sankcijama zbog povezanosti vlasnika Romana Abramoviča s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Pitanje je kako će 'bluesi' uopće završiti ovu sezonu

U četvrtak navečer je Chelsea u 30. kolu engleskog prvenstva u gostima pobijedio Norwich 3:1. Očekivano slavlje protiv najslabije momčadi nije moglo odagnati crne najave gotovo nepremostivih problema u kojima se klub našao nakon što su mu nametnute sankcije zbog povezanosti vlasnika Romana Abramoviča s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Sad se s pravom postavlja pitanje kako će Chelsea uopće izgurati do kraja sezone jer jedna od sankcija britanske vlade brani klubu da potroši više od 20 tisuća funti za putovanja na gostujuće utakmice. A Chelsea sljedećeg tjedna čeka utakmica Lige prvaka u gostima kod Lillea (srijeda, 16. ožujka).

Dodatni je problem u tome što su i sponzori odmah počeli napuštati Chelsea, tako je neposredno uoči utakmice protiv Norwicha suradnju otkazala telekomunikacijska tvrtka Three, koja je tražila da se njihov logo odmah ukloni s dresova. No, momčad Chelseaja već je bila u Norwichu s 'regularnom' garniturom dresova, pa je ekonom u fan shopu kupio novu garnituru običnih plavih dresova bez reklama!

  • +25
FC Chelsea - FC Liverpool, finale Liga kupa, 27.2.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Nigel Keene/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

O svemu je nakon pobjede kod Norwicha progovorio trener Thomas Tuchel.

'Vjerujem ljudima koji su odgovorni i vjerujem Vladi da će pronaći rješenje koje će nam omogućiti da nastavimo kroz sezonu i da nastavimo odlučivati o našim potezima na ljeto. Svi smo iznenađeni ovim vijestima i za sada je prerano gledati prema ljetu', rekao je Tuchel i dodao:

'Uvijek možemo imati mirotvornu poruku na dresu i ona nikad nije pogrešna, a možda je problem naći dovoljno dresova u kojima možemo igrati s obzirom na sankcije. Ali sve dok imamo dovoljno dresova i dok je autobus pun goriva doći ćemo na utakmicu i biti kompetitivni. To je ono što svi možemo reći i što tražimo sami od sebe. Kad dođe velika oluja ukopate se, držite se zajedno i ostanete jaki. A poruke za mirom nikad ne mogu biti pogrešne', zaključio je trener Chelseaja Thomas Tuchel.