problemi za 'modre'

Trener Dinama otkrio hoće li Bruno Petković biti spreman za derbi s Hajdukom

25.09.2023 u 06:08

Bionic
Reading

Dinamo je razbio Rudeš 5:1, a trener Sergej Jakirović je utakmicu protiv posljednje momčadi SuperSport HNL-a iskoristio kako bi priliku dao igračima koji do sada nisu imali značajniju minutažu

Dinamo je i drugu utakmicu u nizu napunio protivnički gol, dvije su 'petarde' puknule u razmaku od samo četiri dana. Prvo je Astana na Maksimiru u Konferencijskoj ligi pala 5:1, a identičnim su rezultatom 'modri' slavili u nedjelju u 9. kolu SuperSport HNL-a protiv posljednje momčadi na ljestvici, Rudeša.

Trener Sergej Jakirović ovu je utakmicu iskoristio kako bi priliku dao igračima koji do sada nisu imali značajniju minutažu.

'Čestitam dečkima na ozbiljnoj utakmici. Dominirali smo od prve minute, tražili način kako da što prije damo gol', kazao je zadovoljni Jakirović.

Posebno je istaknuo dva svoja igrača...

'Dva dobra bijega Vidovića i dva gola, ali bitno je da nismo ništa dopustili protivniku. Jako mi je drago zbog Drmića, hat-trick, savršeno za njega jer jako dobro trenira i radi', hvalio je Jakirović te dodao:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Uz sve to smo i sačuvali neke igrače.'

Još se jednom osvrnuo na Gabriela Vidovića koji je zabio i dva puta asistirao.

'Zato je kod nas, zato ima ugovor s Bayernom. Dečko 2003. godište, oni su budućnost kluba, a već rješavaju utakmice. To je važno, svakom utakmicom raste sve više, igra sve bolje, Bože daj mu zdravlja da tako nastavi i u budućnosti', kazao je Jakirović.

No, za Dinamo nema predaha, prvo u srijedu (27. rujna, 15.30 sati) igra Kup, neće 'modri' daleko, do Gajnica gdje ih čekaju Ponikve.

'Tko će igrati? Vidjet ćemo, u ponedjeljak ćemo se prebrojiti, poslije utakmica uvijek ima rovitih igrača. Sigurno će igrati Sosa i Perković, negdje nemamo poduplane pozicije, pa ćemo uzeti jednog ili dva juniora. No, i drugi će biti u kadru, Kup je specifičan i moramo biti ozbiljni, dečki moraju pokazati zašto su u Dinamu', najavljuje Jakirović koji ipak svu pažnju mora posvetiti velikom derbiju s Hajdukom na Poljudu u 10. kolu SuperSport HNL- a (1. listopada, 18 sati, MAXSport, MAXtv).

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +28
Rudeš - Dinamo, SuperSport HNL, 24.9.2023. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Problem je ozljeda Brune Petkovića koji je zbog toga propustio susret s Rudešom, a upitni su još Šutalo i Ristovski...

'Petković je na treningu osjetio mišić, zbog predostrožnosti nije bio u kadru za Rudeš', otkrio je Jakirović te dodao:

'Do derbija je još sedam dana, dat ćemo sve od sebe da bude osposobljen za Hajduk. Šutalo bi trebao do tada biti u redu, a s Ristovskim je još sve u zraku. Veselimo se Hajduku, to je najveći hrvatski derbi, pripremit ćemo se najbolje što možemo za tu utakmicu. I želimo im uzvratiti za poraz otprije mjesec dana, igrači su toga svjesni. No ta utakmica ništa neće riješiti, ima još puno kola do kraja, a svako kolo vidimo kako se favoriti uvijek negdje mogu poskliznuti. Deset golova u dvije utakmice? To je lijepa pozivnica za derbi. Zahvaljujem navijačima na podršci protiv Astane i Rudeša, osjećamo njihovu podršku, zbog toga moramo ovako i dalje nastaviti', zaključio je trener Dinama Sergej Jakirović.

Standings provided by Sofascore