veselje u beču

Trener Rapida bio je oduševljen nakon trijumfa nad hrvatskim prvakom, a otkrio je i zbog čega je njegova momčad bila toliko bolja od Modrih

21.10.2021 u 22:57

Bionic
Reading

Nogometaši Rapida posve zasluženo stigli su do pobjede 2:1 nad Dinamom, u utakmici 3. kola H skupine Europske lige. Bečkoj momčadi to je prva pobjeda u ovosezonskom izdanju natjecanja, a s ta tri boda ponovno je u igri za mjesto koje bi joj osiguralo i tzv. europsko proljeće

I dok je Dinamov trener Damir Krznar mogao samo tugovati za propuštenom prilikom, odnosno lošom izvedbom svoje momčadi, kolega mu na klupi Rapida bio je jako sretan i zadovoljan.

'Bila je to teška utakmica za nas jer smo dobro znali da ako ne pobijedimo, vjerojatno ne možemo ništa ni napraviti u skupini. Zato moram pohvaliti momčad. Pokušavali smo od prve minute biti agresivni i u tome smo uspjeli. Dobro smo implementirali ono što smo zacrtali. Rano smo stiglo do vodstva 1:0, ali onda smo lako i brzo primili pogodak za izjednačenje. No, nismo se ukopali, već smo do kraja poluvremena ponovno stekli prednost. Dinamo je u drugom poluvremenu imao veći posjed, ali smo se dobro branili ali imali smo i priliku posve odlučiti utakmicu. Bila je to dobra predstava protiv jake momčadi, što nam je važno za sljedeće ispite', rekao je trener Rapida Dietmar Kühbauer.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Podsjetimo, iz svake od osam skupina pobjednik će se izravno plasirati u osminu finala, dok će drugoplasirani klub u poretku razigravati za osminu finala s trećeplasiranim momčadima iz skupina Lige prvaka.

Trećeplasirani klubovi iz Europske lige uključit će se u nokaut-fazu Konferencijske lige.

  • +36
Rapid Beč - Dinamo (3. kolo Europske lige) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX