UOČI SUSRETA U ZDARU

Tudor: Ne mogu si dopustiti neke stvari kao navijači i novinari

Bionic
Reading

'Mediji i navijači neće krojiti ekipu Hajduka', jasno su to istaknuli sportski direktor Hajduka Jens Andersson, ali i trener Igor Tudor, očito iziritirani napisima da Hajduk želi prodati Vukovića, Maloču i Blaževića, a Tudor im ne da igrati...

Hajdukov sportski direktor Jens Andersson rekao je kako Tomaša, Džonija i Kovačića klub šalje na posudbu.

'Još uvijek nije odlučeno gdje ali s obzirom da neće imati puno prilika da zaigraju u ovoj sezoni, ovo je za njih najbolja prilika', kazao je Andersson.

Gdje gledati

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete uživo pratiti na kanalima Arenasport ili putem PPV usluge, a ako niste korisnik MAXtv-a, utakmicu možete pogledati i preko 'pay per view' online servisa match.tportal.hr. Ako ste korisnik community portala Tribina.hr utakmice možete gledati ako na vrijeme osigurate svoju ulaznicu.

Ujedno je dodao kako na terenu neće forsirati igrače koje ne misli zadržati, već samo one koji će klubu donijeti budućnost.

Dodao je i kako prate igrače koje bi klub mogao kupiti, ali o imenima nije želio govoriti.

Tudor je podržao Anderssona, a za početak se obratio direktno novinarima.

'Uža, šira javnost, novinari, prijatelji i navijači, mogu sebi dozvoliti luksuz da rade svaki svoj mercato, onako između sebe i za svoj gušt. Njihov mercato se može bazirati na temelju nekakvih površnih informacija i to je u redu, međutim, ja sebi taj luksuz ne mogu dopustiti. Ja se sa svojim poslom ne igram i ne mogu se zaigrati, radim ga odgovorno i savjesno. Bazirano na činjenicama i predanosti radu', rekao je Tudor i nabrojao nekoliko činjenica vezano za transfere.

'Prva je da je jedina ponuda koja je stigla u klub je za jednog 18-godišnjaka. Činjenica je da je zadnji milijunski transfer napravio igrač Hajduka i da je bio 18-godišnjak. Činjenica je da će jedan drugi hrvatski klub prodati jednog možda i mlađeg igrača za milijunske iznose tek nakon 13 odigranih utakmica', rekao je Tudor i istaknuo kako ovako poslove obavljaju ozbiljni klubovi kojima je dovoljno 13 utakmica da procijene vrijednost nekog igrača.


'U nogometu nema idealnosti, nema ideale. Svi bi mi voljeli da sve ide po planu, da se rade planske prodaje i planske izmjene, međutim, realnost je malo drugačija. Ove stvari se događaju ne samo u Hajduku i hrvatskim klubovima, nego u svim klubovima na svijetu, pa tako i jednom klubu gdje sam bio devet godina. Međutim, tamo se struka poštuje malo više i daje se težina procjeni trenera i ljudi koji su zaposleni i upoznati sa situacijom, za razliku od naše zemlje i našeg kluba', istaknuo je trener Hajduka.

Nakon toga, okrenuo se utakmici sa Zadrom koja je na rasporedu sutra na Stanovima.

'Atmosfera je fantastična. Igrači su svjesni da je ono što su pokazali u Maksimiru bilo dobro, da su se svi oni zahtjevi kojima smo težili tijekom mjesec dana prihvatili, da već sada imamo svoju prepoznatljivost, glavu i rep, igru u oba pravca, da ćemo i dalje inzistirati na tom putu i nastojati rasti iz utakmice u utakmicu', poručio je Tudor.

Tudor ne može računati na Andrijaševića koji će se treninzima priključiti sljedećeg tjedna i Maglicu koji će pauzirati još najmanje sedam dana.

Ono što je sigurno, a to je da će Maloča igrati.

Detaljnije o MAXtv Prvoj ligi uz sve ostale TV preporuke potražite OVDJE.

1. kolo
RIJEKA – ISTRA 1961 (petak, 19 sati, Arenasport 1)
DINAMO – OSIJEK (petak, 21 sat, Arenasport 3)
ZADAR – HAJDUK (subota, 21 sat, Arenasport 3)
SPLIT – SL.BELUPO (nedjelja, 21 sat, Arenasport 1)
HR.DRAGOV. – LOKOMOTIVA (subota, 19 sat, Arenasport 3)

2. kolo
1. OSIJEK – LOKOMOTIVA
2. SL.BELUPO – HR. DRAGOVOLJAC
3. ISTRA 1961 – SPLIT
4. HAJDUK – RIJEKA
5. DINAMO – ZADAR

3. kolo
1. ZADAR – OSIJEK
2. RIJEKA – DINAMO
3. SPLIT – HAJDUK
4. HR.DRAGOVOLJAC – ISTRA 1961
5.LOKOMOTIVA – SL. BELUPO

4. kolo
1. OSIJEK – SL.BELUPO
2. ISTRA 1961 – LOKOMOTIVA
3. HAJDUK – HR.DRAGOV.
4. DINAMO – SPLIT
5. ZADAR – RIJEKA