VUELTA A ESPANA

Tužan kraj za jednog od favorita: Joao se nije dobro osjećao, zaražen je...

25.08.2024 u 16:18

Bionic
Reading

Jedan od favorita za ukupnu pobjedu na ovogodišnjoj Vuelta a Espani prije njenog početka, portugalski biciklist Joao Almeida morao je odustati od daljnjeg nastupa uoči nedjeljne devete etape nakon što je obolio od COVID-a, objavila je njegova momčad UAE Emirates.

'Joao se tijekom subotnje osme etape nije dobro osjećao. Nakon etape je PCR testom potvrđena zaraza COVID-om i stoga je donesena odluka da napusti utrku', objavila je momčad.

Uoči osme etape Almeida je zauzimao treće mjesto u ukupnom redoslijedu, no u subotu je izgubio gotovo pet minuta u odnosu na pobjednika etape Slovenca Primoža Rogliča (Red Bull-BORA-Hansgrohe) i pao je na 26. mjesto ukupnog redoslijeda.

Almeida je u srpnju ove godine bio jedan od glavnim pomagača Tadeju Pogačaru na putu do osvajanja Tour de Francea, te je sam utrku okončao na visokom četvrtom mjestu.

Najbolji rezultat na velikim trotjednim utrkama ovaj 26-godišnjak dosad je ostvario lani kada je bio treći na Giru d'Italia, a usto još ima i četvrto mjesto s Gira 2020., peto s Vuelte 2022., te šesto s Gira 2021. godine.