POBJEDA PROTIV ORIOLIKA

U Dinamovom dresu debitirao sin bivšeg napadača, Modri dobri gosti kod 'stogodišnjaka'

14.10.2023 u 19:41

Bionic
Reading

Dinamovi su nogometaši u Oriovcu u svečarskom ugođaju pred više od 2.000 gledatelja, uz sportsko zabavni program, svratili u Oriovac i uveličali 100. obljetnicu osnutka popularnoga domaćeg kluba, Oriolika.

Modri su pobijedili s 3:1, ali to je tek uvod u njihov novi ogled predviđen za 1. studenoga na istom ovom travnjaku kad će se sučeliti u osmini finala SuperSport hrvatskog kupa.

Maksimirski je trener Sergej Jakirović, dakako, izveo pomalo kombiniranu momčad, izostali su igrači koji su imali obaveze u reprezentacijama, neki su pošteđeni zbog ozljeda, neki dobili odmor...

Svoje prve povratničke minute u Dinamovu dresu upisali su Kevin Theophile i Deni Jurić koji su uskočili u 62. minuti. Štoviše, bio je ovo Jurićev prvi nastup nakon gotovo sedam mjeseci oporavka od ozljede.

Zadnji je put zaigrao još sredinom ožujka na posudbi u Rijeci, i to baš protiv Dinama. Za prvu momčad ovom su prilikom debitirali i maksimirski tinejdžeri, ofenzivci Tin Miljak i Lukas Zahora, inače sin nekadašnjega Dinamova napadača Darija Zahore.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

U ovom su dijelu Slavonije, kako piše stranica GNK Dinama, u velikoj većini upravo Dinamovi navijači. A, ovom ih je prilikom, uz dolazak hrvatskog prvaka, zasigurno razveselila i izvedba domaće momčadi koja je pružala solidan otpor pri čemu je poseban pljesak zaslužio vratar i kapetan Josip Herceg koji je u prvih pola sata zaustavio četiri gostujuća pokušaja i spriječio naoko sigurne pogotke. Na njega se u drugom dijelu naslonio i njegov nasljednik među vratnicama, Stjepan Zeba, koji je također zablistao s ponekom dobrom obranom.

  • +12
Prijateljska utakmica Oriolik - Dinamo, povodom 100 godina kluba Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Dinamo je poveo u 33. minuti kad je Sandro Kulenović oštro zavrnuo s lijeva, posve iskosa, i pogodio Šimuna Lucića od kojeg se lopta odbila u mrežu. Robert Ljubičić u 60. je minuti podvalio loptu u kazneni prostor gdje je s  desna utrčao Stefan Ristovski, koji je ovom prilikom nosio kapetansku vrpcu, i bez poteškoća povisio vodstvo.

Domaću su pružili dašak neizvjesnosti u 69. minuti kad je Goran Jurić smanjio pogotkom iz 11-erca. Sudac je prethodno procijenio da je 'klinč' Joaquina Sose Luke Morbera u Dinamovu kaznenom prostoru prekršaj za kazneni udarac.

Priču je zaključio Deni Jurić sedam minuta prije kraja kad je svoj povratnički nastup začinio pogotkom. Prethodno je Theophile dugom loptom pronašao Zahoru, on se efektnim driblinzima oslobodio pratnje pa proigrao Jurića koji je fintom desnom i realizacijom lijevom nogom zaokružio ugodno subotnje slavonsko nogometno poslijepodne.