man. city vs. tottenham

U srijedu su odigrali fenomenalnu utakmicu, uz šokantnu završnicu za City; što nosi današnji ogled?

20.04.2019 u 09:56

Bionic
Reading

Samo tri dana nakon spektakularne utakmice u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka, u kojima je Manchester City unatoč pobjedi 4:3 nad Tottenhamom ispao iz najelitnijeg klupskog natjecanja, na Etihadu se od 13.30 sati igra novi ogled istih suparnika. Ulog je također jako velik

Bijes, ljutnja i žalost morali su se što prije raspršiti i nestati kod igrača Manchester Cityja nakon dramatičnog ispadanja iz Lige prvaka u četvrtfinalu od Tottenhama. Jer, vremena za tugovanje nema, Cityja čeka nastavak borbe u Premier ligi za naslov prvaka, kao i isti suparnik (Tottenham) u subotu u prvenstvu. Na istom mjestu kao i prije nekoliko dana, na Etihadu.

Josep Guardiola je nedavno govorio kako mu se čini nemoguće da City osvoji četiri naslova u sezoni. I imao je pravo, premda smo uvjereni da nije mislio kako će ispasti u Ligi prvaka na ovoj stepenici.

Sljedeća po važnosti je svakako Premier liga gdje City drži sve u svojim rukama u utrci s Liverpoolom. Ako dobije sve mečeve do kraja City je prvak, ali prva dva koja stoje pred njim su najveći izazovi: Tottenham doma i potom Manchester United na Old Traffordu.

  • +11
Manchester City - Tottenham Hotspur, uzvratna utakmica četvrtfinala Lige prvaka Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

City je u srijedu pobijedio Tottenham s nedovoljnih 4:3. Realno je vjerojatno trebao dobiti i s većom razlikom, ali nije. Sve dvojbene situacije koje su odlučivale konačnog pobjednika su otišle na stranu Tottenhama, no City je po 'govoru tijela momčadi' sperman na osvetu.

City ove sezone u Premier ligi ima domaćih 16-0-1 (samo poraz od Crystal Palacea). Dobio je Tottenham na Wembleyju u prvenstvu (1-0), a ima i domaćih 6-1-1 u zadnjih osam prvenstvenih ogleda protiv ovog suparnika. Zadnje tri pobjede su bile izražene debelim hendikepima (prošle sezone 4:1, ranije 6:0 i 4:1).

'Naravno da nas boli ispadanje u Ligi prvaka. Lagao bih kada bi rekao bilo što drugo. I mene i moje igrače. Ali, moramo to preboljeti i krenuti u lov na naslov prvaka Premier lige. Od subote pa do kraja. Napast ćemo Tottenham od prve minute, ali znamo da imamo posla s top-momčadi',rekao je trener Cityja Josep Guardiola.

Fernandinho je u ogledu Lige prvaka odradio samo zadnjih 30-ak minuta zbog ranije ozljede mišića. No, u međuvremenu se potpuno oporavio i mogao bi zaigrati od početka.

Trener Tottenhama Pochettino je cijele sezone govorio kako je Liga prvaka bonus za njegovu momčad i sve što naprave u njoj je veliki uspjeh. Tottenham i dalje živi svoj san u tom elitnom natjecanju, ali jednako važne borbe vodi u domaćem prvenstvu gdje se bori za treće ili četvrto mjesto (i novo igranje Lige prvaka).

Sitnice i tek po koji bod dijele njega, Arsenal, Chelsea i Manchester United. U toj je borbi Tottenham izgubio veliki bodovni plus zbog serije 0-1-4, ali se osovio na noge dobivši posljednje dvije ligaške utakmice (domaći uspjesi protiv Crystal Palacea 2:0 i Huddersfielda 4:0).

U gostima Tottenham u PL ima 11-0-6, ali je važno naglasiti da je ostvario 0-0-4 u zadnje četiri utakmice (porazi kod Burnleyja 1:2, Chelseaja 0:2, Southamptona 1:2 i Liverpoola 1:2).

Tottenham nema ni blizu široki kadar kao, primjerice, Manchester City i to se sigurno odražava na momčad. Ima Tottenham problema i s ozlijeđenim igračima (nema prvog strijelca Kanea), tako da su ispred tog kluba i dalje veliki izazovi u završnici sezone.

'Naša je obveza opet bit pravi, na visini zadatka na Etihadu. Moramo što prije zaboraviti Ligu prvaka. To je bilo i prošlo. Do polufinala moramo samo misliti na domaće prvenstvo. I tu traju naše borbe. Neće biti lako u subotu, nimalo', izjavio je trener Tottenhama Mauricio Pochettino.

Za ovaj će susret Tottenham biti bez Kanea, Auriera i Winksa. Lako moguće da neće biti spreman ni Moussa Sissoko koji se ozlijedio tijekom tjedna u utakmici Lige prvaka. Dier je počeo trenirati i mogao bi čak pomoći u ovom susretu.