EUFORIJA NA RUJEVICI

Uefa 'pomaže' Rijeci; u uzvratu kod Olimpije smiju igrati i dva kartonirana igrača

23.08.2024 u 16:36

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u četvrtak su u prvoj utakmici Konferencijske lige, igranoj na Rujevici, remizirali 1:1 s ljubljanskom Olimpijom. Uzvratna utakmica pla-offa na rasporedu je sljedećeg tjedna, u četvrtak od 19 sati, na stadionu Stožice

S obzirom na rezultat 1:1 iz prve utakmice play-offa Konferencijske lige, jasno je da će Rijeka u uvrtau, kod ljubljanske Olimpije imati težak zadatak izboriti nastup u skupinama.

Taj posao bio bi dodatno otežan Riječnima da su ostali bez dva važna igrača, Marca Pašalića i Nike Galešića. Naravno, ne zna se još ni hoće li Franjo Ivanović biti na raspolaganju treneru Đaloviću, jer postoji interes belgijskog kluba da ga otkupi.

No, dok se taj transfer ne dogodi, Crngogorac na klupi kluba s Rijevica, računa na Ivanovića. A moći će računati i na Pašalića, odnosno Galešića.

Što se Nike Galešića tiče, činilo se da je riječki branič zaradio žuti karton u 75. minuti, ali tada je žuti karton dobio vratar Martin Zlomislić, a mladi stoper nije završio u sudačkoj bilježnici, što znači da može zaigrati u Sloveniji.

Također, i Marco Pašalić u četvrtak je zaradio svoj treći žuti karton u europskim natjecanjima ove sezone. Sva tri je zaradio na Rujevici, po jedan protiv Corvinula i Elfsborga u pretkolima Europa lige i jedan protiv Olimpije (1:1) u play-offu Konferencijske lige.

Međutim, promjena UEFA-inog pravila omogućit će mu nastup na uzvratu u Ljubljani. Naime, članak 63.02 UEFA-inog pravilnika navodi kako se nakon završetka svaka dva kola u jednom UEFA-inom natjecanju briše jedan karton koji nije doveo do suspenzije.

To znači da se Pašaliću pobrisao jedan žuti karton nakon dvije utakmice protiv Elfsborga, tako da je sada službeno na dva i može igrati u uzvratu.

  • +35
Rijeka - Olimpija Ljubljana, Konferencijska liga, kvalifikacije, 22.8.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL
Rijeka - Olimpija Ljubljana 1:1, Konferencijska liga, 22.8.2024. sažetak Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport / Croatel